Twilight

                  DVD Film: Twilight

Bella flyttar hem till sin far i den lilla byn Forks!  På High School träffar hon Edward - men det är något annorlunda med honom... han håller sig för sig själv och är väldigt tillbakadragen. En attraktion och dragning till varandra uppstår mellan Bella och Edward...

Filmen är först och f rämst ett drama, med relationen mellan Bella och Edward i fokus! Det intressanta blir ju hur Edwards hemlighet påverkar deras relation... Hur defacto att han dödat och hans övernaturliga, så väl som hans odödlighet, påverkar Bellas syn på honom... Dessutom påverkar även Edwards familj realtionen!

Kopplat till vampyrkaraktären skiljer sig dessa vampyrer mot andra... de kan t.ex. vistas i ljus - vilket förekommer i andra filmer så som serien Masquerade, där vampyrer som nyligen ätit kan vistas i ljus. Vilket även tar bort behovet av att sova i en kista nere i en mörk källare!

Sedan finns det Anne Rice material i det att Edward kan läsa tankar, hans syster kan sia om framtiden - vilket även Drusilla i Buffy serien kan.

Annorlunda och ganska hyfsad... bra film att se på en date! :)
NoneNoneNone
NoneNoneNone

Kommentera här: