Returner (Ritana)

Den Japanska science fiction filmen Returner (eller Ritana som är orginaltiteln) lämnar en häftig eftersmak av spelet Timesplitters (speciellt Future Perfect). Jorden har blivit invaderad av utomjordingar och vårt hopp ligger i att åka tillbaka i tiden, till den tidpunkt när den första utomjordingen satte igång hela invasionen! Meningen är att en soldat ska bege sig tillbaka, men han dör precis innan han ska träda igenom tidsbarriären... detta gör att den lilla tjejen Milly genomför tidshoppet istället!

Filmen innehåller många intertextuella kopplingar till invasionsfilmer med utomjordingar... både Independence Day och War of the Worlds innehåller invasioner. Utomjordingarna har en överlägsen teknik och mer eller mindra slaktar oss... Vilket ger ytterligare lite vibbar mot en film som jag hyser en viss hatkärlek till: Battlefield earth!

Utomjordingarnas skepp kan maskera sig att likna våra maskiner, och kan transformera sig... Goes with out saying vart det lutar åt... eller hur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

Filmen är befriande och ganska fartfylld... den känns välgjord också! En trea vill jag sätta på den här filmen... den bevisar att det går att göra bra film utanför Hollywood!



/R

Kommentera här: