The Holiday

Halloj!

Fick tag i filmen the Holiday när jag stog i kassakön till ICA i Tierp... skulle köpa ros och lite choklad till min Anneli, när jag fick se filmen! Blev verkligen en lyckad film!

På filmkunskaps- och rörlig bildlektionerna har vi pratat mycket om viktiga analysverktyg för filmer... både för djupanalys och för lättare analyser... Den här filmen passar bra för att analysera början och slutet!
Båda huvudkaraktärerna (ja... jag vet... men den här har faktiskt två!!!!!!!!!!!!!!) har dålig (och olika) erfarenhet av kärlek! I början kan Amanda inte gråta och är väldigt fokuserad på karriären - Hon ser inte det hon har framför sig... I slutet av filmen kan hon gråta och väljer (o.k. vi ser inte det.... men vi kan gissa oss till det) kärleken framför karriären!

Iris å andra sidan har i början av filmen hängt upp sig på en kille som inte älskar henne tillbaka... Hon är så besatt av honom att hon tillåter att han behandlar henne som en nödlösning... I början av filmen skulle hon göra vad som helst för vilken form av kärleksrelation med denne man! I slutet av filmen har hon en bättre självkänsla och väljer bort honom då hon inser vad hans behandling av henne skulle innebära!

Både Iris & Amanda hittar, genom den resa dom gör, till en bättre och lyckligare plats i sitt liv... dom finner äkta och besvarad kärlek som inte innehåller krav på någon annans villkor!

Grymt bra val av alla hjärtans dag film Aftonbladet!!! (ooops.... reklam...öööö....) Hats off - och tack så mycket!
Lagom mycket monster och grymt mycket kakor till denna härliga film :)




Moviemaster out! /R

Som "normal" filmtittare (utan en massa analyser) tycker jag denna film var helt underbar. Bra historia och bra skådisar. Den visar, förutom kärleken, att det är lätt att bli lite yrkesskadad om man jobbar väldigt mycket och tycker om det man gör. Amanda, som är filmtrailermakare, får vid ett antal tillfällen en berättarröst som visar hennes liv i just filmtrailerversion, mycket roande för tittaren och irriterande för Amanda (japp, hon hör den också). Håller klart med Robert om betyget!!! En riktigt mysig söndagsfilm.

//Anneli 

Kommentera här: