Eurotrip

Filmen handlar om Scotty som gått ut High School och smatidigt blir dumpad av sin flickvän... På examensfesten super sig Scotty sig så full att han är otrevlig mot en tjej (som han pga översättningsproblem, tror är en kille) som han haft kontakt med överinternet i flera år.- Nu måste han vinna tillbaka Meke.. och han gör det genom att resa till Berlin, där Meke bor, genom halva Europa! Tillsammans med kompisarna Cooper och tvillingarna Jamie och Jenny så stöter han på europeiska företeelser som amerikanarna inte är vana med. Med allt från fotbolls(soccer)-huliganism till en större öppenhet för sex!

Filmen innehåller tydliga intertextuella inslag till Road Trip och Ett päron till farsa i Europa. Ett vanligt amerikanskt filmtema... det handlar om att resa från en plats till en annan och uppleva resan och utvecklas (lite äventyrsgenre nästan!). Kanske lite intertext till Kalifornia oxå... i detta! Naturligtvis placerar den här filmen in sig i traditionen av andra high school/Collegefilmer, som American Pie, Porkys och Deltgänget!

Filmen innehåller många roliga element som att Haschbrownies i Amsterdam på ett Jamaikanskt kafé får en sockerpillereffekt hos Scotty och Jenny. Det drivs med den östeuropeiska valuta kurserna... trots att de blivit av med sin pengar, då de blivit rånade, så lyckas de skrapa ihop en dollar och åttiotre cent. Med dessa pengar tar de in på hotel i Bratislava och lever som kungar!

Hasslehoffinslaget uppskattas!Likaså Lucy Lawless och Michelle Trachtenberg, som är på rollistan!

Fett bra rulle!
NoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone

/R

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

omg eurotrip är typ den sämsta filmen ever!

Kommentera här: