Förtrollad

Filmen Förtrollad är ett hopkok av Disneyfilmer med tema kärlek och prinsessor som gifter sig och lever lyckliga i alla sina dagar! Berättelsen om Giselle innehåller väldigt mycket med intertextualitet, till berättelser som Askungen, Snövit, Törnrosa och Rapunzel!
                                                DVD Film: Förtrollad
Filmens handling startar i den animerade verkligheten, i ett land som heter Andalusia, vari den onda styvmodern gör allt för att hennes styvson inte ska träffa sitt livs kärlek och gifta sig - det skulle göra att hon förlorar makten över landet! När den modige prinsen trots allt möter Giselle, och dom faller för varandra, så ser den onda styvmodern till så att Giselle försvinner genom en dimensionsport...Giselle dyker upp i vår verklighet på Manhattan... förvirrad och utan någon som kan hjälpa henne!

Filmen innehåller många roliga detaljer... som den underhållande ekorren Pip, som blir alldeles hysteriskt rolig i vår verklighet! Som sagt mycket kapat från Disneys andra sagor(men det är ju trots allt en Disneyproduktion!) kanske mest från Snövit(med tanke på den onda styvmoderns utseende i alternativ form och förgiftade äpplen) och Askungen!

Några härligt uppfriskande tvistar mot slutet... men det avslöjar jag inte ;)
NoneNoneNone
               None
Ha´re guld!

/R

Kommentera här: