Iron Man

Som serietidningsursprung poppar hjälten Iron Man upp i samband med Koreakriget, vari han blir tillfångatagen av en ond Nordkoreansk ledare. Denne ledare tvingar Tony Stark att producera vapen åt honom under hot om att avrätta den gissla som tagits i samband med att Tony själv hamnat i ledarens våld!

                   
Istället för att skapa vapen så börjar Tony att konstruera en robotrustning och en anordning som ska förhindra honom från att dö av det nukleära(har för mig att det var det i a f!) material som är på väg att närma sig hans hjärta!

                

2008 versionen av Iron Man, på film, har naturligtvis uppgraderat sig från Korea till Mellanöstern... Det socialistiska hotet har bytts ut mot terrorhotet! I övrigt är det mesta sig likt!

DVD Film: Iron Man

Filmen är som de flesta serietidningsbaserade förstagångsfilmer en uppstart av storyn... Själva tillblivandet och skapelsen av karaktären... ett etablerande av karaktärens inre och drivkraft/motivation! - Detta är naturligtvis serietidningsgenrens svaghet.... Det blir väldigt pilotaktigt i sin form. Se bara misslyckandet med den första Fantastiska Fyranfilmen!!! Vi som kan genren och som känner till karaktären blir naturligtvis lite missnöjda, då mycket krut läggs på att locka en ny publik med det nya mediumet... Vilket kanske får ses som ett nödvändigt bondoffer i hopp om bättre uppföljare! Jag tycker dock inte att den här filmen är en lika dålig uppstart som andra... kanske främst pga av den smarta rollbesättningen! Den bakomliggande maktkampen är också intressant och nyskapande för karaktären! (går inte in på detaljer här... se filmen själv!)
                    
Vi har en del roliga saker att se fram emot när det gäller uppföljare till den här filmen... Iron Man har ofta tampats mot Dr.Doom... så det finns möjlighet för en s.k. cross-over (som egentligen är ett begrepp där D.C. & Marvel har gjort något tillsammans... t.ex. ett serienummer med Stålmannen och Spindelmannen... Men i brist på bättre begrepp, så får det duga här!) till Fantastiska Fyran. Iron Mans ultimata nemesis och ärkefiende är dock Mandarin!

                     
Så det finns mycket gott som står och väntar runt hörnet!!!!

Tony Stark som "person"  påminner i mångt och mycket om skådisen Robert Downey Jr., som spelar karaktären i filmen... båda har haft stora problem med alkohol och playboyattityder... Detta stärker naturligtvis upp trovärdigheten i rollprestationen! Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges och Terrence Howard finns även med på rollistan!

Tillsvidare en trea... Men som en gammal eurodancedänga från min egen studenttid: "Things could only get better!" - Den som listar ut gruppen vinner en kaka och en flabb kaffe!

NoneNoneNone
NoneNoneNoneNone

Arrestera min väska!
/R

Kommentarer:

1 Bror Fredrik:

skriven

D:ream

Den var lätt

http://www.youtube.com/watch?v=Dl-ai9HuR60



Hit med min kaka nu, helst vill vi ha en ballerina smultron och kaffet ska vara utav Etiopiskt ursprung, krav och rättvisemärkt samt helst vara bönan Eberica



// over and out

Kommentera här: