The Legend

                                              

Denna något klassiska fantasyrulle från mitten av 80-talet må undvikas att kallas just en klassiker då den uppenbarligen inte blivit del av den s.k. "Canon", och därmed inte känns till av generationer som växt upp efter dess tillkomst!

Eleverna som jag såg den här filmen med tyckte att filmen var bra och bitvis var direkt usel, Främsta argumentet för att den var dålig ansåg dom låg i att det inte finns några förklaringar... Sen är t.ex. Mia Saras karaktär jätteskrämd och skriker som tusan, när Jack(spelas av Tompa Cruise) dyker ner i vattnet... men när hon ställs inför den monsturösa helvetesvarelsen så rycker hon bara till!

Filmen anknyter bra till fantasygenren... den gör tydliga ankytningar till Äventyrsgenren, med att det är en pojke som beger sig ut för att vinna/rädda en prinsessa och får halva kungariket(normen för äventyrsgenren är sådan i alla fall). Sedan innehåller filmen även element som älvor och mytiska figurer och karaktärer... som enhörningar, älvor och dvärgar! Tydlig kamp mellan gott och ont f.ö.

Frågan som jag ställer mig är vem den onda djävulsfiguren är(spelad av Tim Curry!!!!!)... Det kan inte vara Lucifer själv, då han pratar och ber om hjälp av sin far! - Frågan är om det är anti-krist... alternativt bara en demon i största allmänhet!

Sevärd film... Även om storyn är ganska tunn och planteringar är obefintligt - Uselt manus och klippning med andra ord... Samtidigt är det vackra vyer och (utöver enhörningarnas horn!) bra dekor/smink och kostym!

NoneNone
NoneNoneNoneNone

/R

Kommentera här: