Här med förklarar jag er Chuck och Larry

Adam Sandler har inte rosat marknaden de senaste åren, men med filmen Click och nu med Chuck & Larry så har han hittat tillbaka till god form.

Min Adam Sandler lista ser ut enligt följande:
1. Anger Management
2. Click
3. The Wedding Singer
4. Chuck & Larry
5. Little Nicky

Filmen är med andra ord inte den bästa han gjort... men inte heller den sämsta! Som vanligt så dyker det upp en och annan gammal kompis från SNL i biroller... precis som Sandler själv brukar göra i deras!

Filmens handling går ut på att Larry vill ändra sitt testamente, så att hans barn tas om hand ordentligt om det skulle vara så att han skulle dö. Han övertygar sin vän och arbetskollega Chuck att ingå partnerskap med honom då det krävs massa pappersjobb för att ändra de formella skrivelser som redan finns (kopplat till Larrys avlidne fru). Larry och Chuck ingår alltså äktenskap så att Larry slipper fylla i massa papper(logiskt???).... I alla fall... Larry och Chuck blir uppkollade av en kontrollant, så att dom inte bryter mot lagen och inte lever som gifta - det är tydligen en massa problem med att människor ingår partnerskap för att få förmåner i USA. Därför blir Chuck och Larry tvungna att ge deras falska äktenskap en trovärdig fasad...

Filmen är charmig, även om motivet till hela storyn är tramsig! Budskapet är dock viktigt... hur ändrar folk att se på en man som helt plötsligt ställer sig upp och säger att han är homosexuell! Mycket fördomar och konstiga ideer om hur man själv blir påverkad syns hos människorna omkring karaktärerna Chuck och Larry! Och de är ju trots allt samma killar!!!




Inte världens bästa film.... inte ens Sandlers bästa... men den är charmig!

/R

Kommentera här: