No Country for old men

                           DVD Film: No Country for Old Men

En film seg som kola... Llewelyn Moss, spelad av Josh Brolin, hittar resterna av en knarkuppgörelse när han är ute och jagar... Platsen är fylld med döda hundar och människor! I närheten hittar Moss en väska med två miljoner dollar. När han tagit pengarna så får han en lönnmördare efter sig.

Filmen har mycket spänning och en härlig nerv till en början - sen tappar den precis allt i den sista 25-30 minutrarna!
Det värsta är att filmen har ju allt... den har en orginell skurk, som dödar på ett orginellt sett! Den har en huvukaraktär (om han nu är det) som egentligen inte är helgod.... men som är godare en skurken... Det finns en katt och råtta lek som låter råttan jaga ibland! Och sen sabbar man det... fan vad arg jag blir! Betyget blir en etta, med sur eftersmak... och jag kommer att gå in på det närmare, efter betygssymbolen..... men där är det spoilervarning!


NoneNone


Okej om du inte sett filmen och fortsätter att läsa detta så får du skylla dig själv!!

Filmen tappar tråden i slutet, då Josh Brolins karaktär framställts som huvudkaraktär ända fram till att man oförklarligt får se honom död på ett hotellrum! Naturligtvis finns det hintar om vad som hänt, och naturligtvis vet vi vem som gjort det utifrån utblåst cylinderlås på dörren... Men härifrån tappar alltså filmen den inriktning den haft: Dvs att det handlat om en man som kommit över en knarkkartells pengar... och försöker att smita undan från deras hitman!

Det visar sig dock att filmens viktiga budskap handlar om något helt annat... att det är en polis som ska pensionera sig, då han inte känner igen brottsligheten och tycker att han inte kan bidra mer! -Vilket är totalt oplanterat!

Utöver detta så innehåller den sämsta nivå av  Deus ex machina som jag någonsin skådat... bara för att slänga in en passus om att brott inte lönar sig, så låter regissörerna skurken bli påkörd av en bil! SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Please rewind!!!!!

/R

Kommentera här: