Benjamin Buttons otroliga liv

DVD Film: Benjamin Buttons otroliga liv

I den här filmen ska ni hålla reda på några roliga symboler och intressanta detaljer.
Först och främst så finns det några åsknedslag, som tydligen ska vara sju - men jag och min bror fick bara ihop sex stycken! Sen finns det tiden som symbol... Den gömms i klockor, men även genom ljud, solnedgångar, tidvatten och naturligtvis i de mänskliga kropparna! Ytterligare intressant är kolibrin, som ska stå för frihet och mirakel/hopp!

Filmen ger ett nytt och fräscht perspektiv på livet, genom Benjamin Buttons bak och framvända liv. Brad Pitt spelar Benjamin, som blir lämnad på trappan till ett ålderdomshem - då hans pappa gripits av panik p.g.a.  Benjamins yttre åldrande. Benjamins mamma har dessutom dött i barnsäng, vilket inte gör det lättare... Benjamin blir omhändertagen av en kvinna, som han kommer att kalla för mamma. Denna kvinna är "sköterska" på ålderdomshemmet.

Genom sin uppväxt som åldring och som en i gänget bland de äldre, så lär sig Benjamin att se varje dag som om den skulle bli den sista... och hans omgivning ändras och han lär sig att sakna och uppskatta den tid han får med sin omgivning.

Filmen får en extra dimension av att Benjamin lär känna den några år yngre flickan Daisy. Även om de till det inre är jämnåriga, och Daisy accepterar Benjamin för hans inre, så är ser omgivningen inte på samma sätt... Deras relation utvecklas och är annorlunda genom filmen, så väl som omgivningens syn på dom! (en konflikt som jag tycker borde ha varit djupare i filmen!) Kontrasten mot Daisy och speciellt Benjamins slut är lysande... Den ställer min(vår) egen tidsnoja på ända...

SPOILER!! För vi kan acceptera en äldre persons död och se den som ett naturligt steg... Men i Benjamins fall, så dör han som ett fysiskt (och till det yttre) barn, men som en åldring i det psyukiska... Något som skakar om en!

Budskapet med filmen ligger någonstans att livet börjar och slutar på liknande sätt; vi kan alltid börja om - det är aldrig för sent för det; Njut av livet.

Tokbra film!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bättre än Forrest Gump, som har jämförts med!
NoneNoneNoneNoneNone

Ärtor ut!
/R

Kommentera här: