Vanilla Sky

                              DVD Film: Vanilla Sky

Den här filmen är kan vara ganska rolig att diskutera genre utifrån. En av de viktigaste ingridienserna i filmen är att David Aames (spelad av Tom Cruise) har låtit frysa ned sig själv för att kunna väckas till liv i en framtid då hans skador skulle kunna rättas till med ny operationsteknologi. Detta, som trots allt är väldigt centralt för handlingen, gör filmen till en sci-fi.

Å andra sidan så behandlar filmen psykologiska frågor, som att gå i sin fars fotspår och fylla rollen som han haft tidigare. Filmen tar även uppvänskapsrelationer och hur dom kompliceras av sex. Den ena parten kanske inte är lika lättsamt inställd till relationen som den andre... och vad händer när den ena parten då hittar någon som han/hon blir förälskad i!?

Filmen är ett drama då handlingen främst är ganska långsamt uppbyggd. Naturligtvis finns det sekvenser med action och snabba klipp - Men i huvudsak rör sig handlingen framåt av människors relationer... eller ja... det var ju inte riktigt så... men det är en annan sak!

Tänkvärd film... gillade du Eternal Sunshine of the spotlessmind, så kommer du gilla den här (även om Eternal Sunshine är bättre!)




/R

Kommentera här: