The uninvited

                    DVD Film: The Uninvited

Anna har hamnat på mentalsjukhus efter det att hennes mamma dog. Under det knappa år som hon varit borta har pappan börjat uimgåtts intimt med den sköterska som tagit hand om mamman under den tiden hon var sjuk (- innan branden hon dog i!)

Anna har nu börjat återhämta sig, och hennes psykolog föreslår därför att hon är tillräckligt frisk för att komma hem! Ganska snart börjar det gå ganska mycket åt pipan för Anna. Dels jobbar hon hårt för att minnas saker som hände den natten då hennes mamma dog. Hon har svårt att förlika sig med tanken om att hennes pappa inlett en relation med sköterskan... Dessutom har spöken på ett abrupt och hemskt sätt börjat att manifestera sig för att leverera meddelanden till henne. Allt pekar mer och mer mot att Annas mamma blev mördad och frågan är vem som gjort det!

Den här filmen har en tydlig intertext mot filmer/serier där huvudkaraktären ser döda människor och kommunicerar med dom. Spöken/de döda har oftast en oförätt som de vill ha uppklarad innan de kan vila. Filmer/serier som kan nämnas är Ghost; Sjätte sinnet; Ghostwhisperer etc.. En intertextuellanalys ska naturligtvis innehålla en diskussion om likheter såväl som skillnader... men det skulle göra att jag sabbar för mycket av filmen.

Det här är en film som man sitter och tror sig veta hur allt ska utveckla sig, just för att man har en förväntan utifrån de intertextuella kopplingar jag just pekat på. Allt är dock inte som det verkar och det finns en del planteringar att titta efter.... ska bli kul att se den här filmen igen om ett tag!

Rysligt spännande och bra Halloweenrulle!!! Kolla spänningskurvan vid spisscenen, när Anna tappat en tom konservburk under spisen!!! *hehe*



/R

Kommentera här: