Paranormal activity

                     DVD Film: Paranormal Activity

Ja... då har man sett filmen som många pratat om... paralleller till Blair witch har dragits m.m.
hmmm... jag vet inte. Å ena sidan så visst, jag kände hur pulsen steg då man levde sig in i filmen - men jag blev inte jätterädd. Å andra sidan är det genialiskt att förlägga de centralahändelseförloppet till ett sovrum. Våldsamt bra att knyta det till exorcisten oxå.

Trots att filmen är gjord som en dokumentär så är filmformatet mycket bättre filmat än andra filmer, som t.ex. Blair witch eller Cloverfield, - vilket visar hur mycket bättre allt blir om man använder ett stativ!!!!

Liten neddipp i början av filmen... hela "dokumentär"-känslan bygger på att pojkvännen har skaffat en kamera för att dokumentera konstigheter... allt ska filmas genom denna kamera: Men vid minst ett tillfälle byts vinkel och bildtyp, när pojkvännen står framför kameran och pratar om något... till en annan vinkel, bakom... realtiden ska därmed inte ha brytits - men det finns alltså en till kamera i huset, som inte har någon logisk förklaring... det är inte "demonens"perspektiv och det är inte så att paret har två kameror! Kanske småaktigt att racka ned på det tycker ni... men jag anser att det är lika klantigt som när man doppar en mic i bild!

Snyggt foto, genren till trots... bra genomtänkt med miljön och bra inlevelse!
Gillar det "riktiga" slutet mer än det alternativa slutet.... det alternativa slutet är för amerikanskt ;)



Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

//R

Kommentera här: