Reklamanalys - Grupp Grå SparvKommentarer:

1 Josefine Edling:

skriven

Banned commercials - Learn English

Målgruppsanalys: Reklamen riktar sig åt både killar och tjejer i alla åldrar. Syftet med reklamen är att alla bör lära sig engelska eftersom att det är två vuxna och två barn med i bilen och ingen av dom förstår vad musiken handlar om eller vad dom sjunger för något.

(Vi hann inte nå mer på denna)Banned commercial - Heineken

Målgruppsanalys: Vi tycker reklamer riktar sig mest åt mans-hållet. Då de vill visa att män älskar heineken så mycket att killen i reklamen inte ens vill ge bort den till Jennifer Aniston. Den riktar sig dock lite åt tjej-hållet också då de vill visa att Jennifer också vill ha ölen. Vi tycker att reklamen riktigt sig till både killar och tjejer i alla åldrar från att man får köpa alkohol och uppåt. Detta fångar inte bara de yngres intressen utan de äldres också.Semiotik: Vi tror att folk hade inte lagt märke till den här reklamen om inte Jennifer Aniston hade varit med. Det är hon som är blickfånget i reklamen. Vissa gånger tycker vi att man koncentrerar sig mer på Jennifer i den här reklamen än vad hon sträcker sig efter, alltså produkten.Behov: Vi tycker att mannens behov i reklamen är fysiska. Först kan man tro att han är ute efter Jennifer men i slutet av reklamen framgår de att han bara är ute efter ölen.

2 Sandra:

skriven

Banned commercials - Learn English

Reklamen visar att det är viktigt att ha kunskap om andra språk. Att de valde just en sådan låt som handlar om sex tror jag beror på att man vill väcka uppmärksamhet och för att själva budskapet i reklamen att det är viktigt att ha kunskap om andra språk, speciellt engelskan som man har nytta av i många länder, ska bli tydligare.Jag tycker även att filmen visar att det skulle kunna uppstå en pinsam situation i och med att man inte har andra språkkunskaper. För tänk om det skulle sitta någon i bilen som kunde lite engelska, situationen skulle mycket möjligt kunna bli pinsam.Banned commercial - Heineken

Att använda sig utav kända personer är ett bra sätt att väcka uppmärksamhet och intresse, fast jag tror att reklamen hade blivit rätt bra även om det skulle vara en "vanlig" person som ser lika bra ut som Jennifer Aniston.Först så får man intrycket att han spanar in henne eftersom hon filmas uppifrån och ner och kameran stannar vid rumpan. Medan han går fram till henne så sjunger de i låten någonting med "you and me.. it have to be" och man får ju uppfattnigen om att det är henne han är intresserad av. När han tagit ner ölen och påväg därifrån så sjunger dem "I can't see med loving no other but you". Sången har alltså hela tiden handlat om hans kärlek till ölen och inte någonting annat.Behoven är fysiska men jag får också en uppfattning om att han har ett slags band/relation till ölen, han älskar ölen så mycket att han inte ens bryr sig om en snygg tjej. Han väljer att ta de fysiska behoven och kanske att han även känner någon slags trygghet när han får sin älskade heineken.Jag tycker också att den är mest riktad mot mans-hållet och vissa kan tolka reklamen så att ölen är viktigare än en möjlig flickvän.

3 Sofie:

skriven

Banned commercials - Learn EnglishJag håller med Sandra om att de vill visa att språk är viktigt och jag håller med om det själv också, framförallt engelska.

Att dom valde den typ av låt är nog för att få mest reaktioner och att de skulle vara lite pinsamt för de är då många tar till sig. Jag skulle inte vilja vara med i den situationen, speciellt inte om det var någon annan som kanske kunde engelska som var med.

4 Josefine L:

skriven

Banned commercials - Learn English

Jag håller också med Sofie och Sandra. Engelskan är ett väldigt viktigt spårk, som är viktigt att lära sig. Att dem valde just den låten är väl för att den vill dra till sig uppmärksamhet. Men jag tycker bara att dem värkar dumma, för de som om sjunger om i låten är ganska lätt att förstå. Och hur lite engelska man kan så är det ganska lätt att förstå den låten, lite av den i allafall. Det är bara en pinsam situation.

Kommentera här: