Repo Men

                                                    Repo Men omslag
I en inte allt för avlägsen framtid så byts mänskliga organ ut mot maskinella diton. Företaget som har hand om dessa operationer och organ transfusioner heter "The Union". Ett företag, som tar bra betalt för sina tjänster... och kan du inte betala på en gång, så får du naturligtvis avbetala - med en tänta på ca 20%. Vad de inte säger är att om du inte kan betala eller om du faller efter med betalningarna, så skickar dom ut sina organpoliser s.k. "Repo Men"... dom tar tillbaka hjärta, lever, njurar... ja oavsett vilket organ du har fått från "The Union" och oavsett om du överlever operationen eller inte!

Denna cyberpunk sci-fi är ganska hygglig... och även om slutet är planterat ordenligt (neuro sändare som the union säljer för att folk ska kunna drömma bättre!), så känns det en smula som ett "deux ex macina" (dvs en nödlösning). Filmer ska naturligtvis inte vara slätstrukna och vara tilllags... och med lite perspektiv kommer jag älska slutet (jag gör det inte helt just nu... men ser ett skolexempel som kommer användas på mina elever... yes: jag kommer sabba den här filmen för er!!!!!)

Jude Law har varit med i Scifi filmer tididgare... några riktiga höjdare faktiskt: Gattaca och A.I.
Den här rollen är lite mer action och tillskillnad från de andra filmerna, så är han här huvudkaraktär!

Lite larvig scen mot slutet där Jude´s karaktär och en tjej skär uppvarandra för att scanna av sina organs streckkoder. Den scenen i sig själv drar ner filmen något!

Forrest Whitaker gör en gör bra roll!!!!

Habil filmunderhållning som ger tankegångar, har en hel del blodutgjutelse som i vissa scener är överdrivna



Allmänt filmbetyg:
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5
Söndagsfilm:
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm av 5
Filmestetiskt:
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5
Tänkvärdhet:
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5

//R

Kommentera här: