Thriller/Skräck på 00-talet!

Först ut i genomgången av 00-talets filmer, så vill jag rikta spottlighten mot min favorit genre.

Vill poängtera att detta inte är någon form av rangordning
DVD Film: Derailed
Tänk att det är en svensk som gjort denna ashäftiga film och vilken ypperliga crew av skådisar! Topp betyg!


DVD Film: The Mist
Hemska monster från en annan dimension väller ut över dalen, och i det lilla samhället försöker människor barrikadera sig inne i affärer... var kommer dom från och vems fel är det... vad ska man göra!? Flockbeteende och gruppteori kommer till användning i analysen... Men ojojoj vilket slut! Slutet i sig är en filmklassiker! Inte ett Hollywood slut direkt!

DVD Film: Memento
Klurig film om en man som tappat förmågan att minnas.. Han är på jakt efter mannen som gjort att han har minnesproblem och som mördat hans fru... Allt är inte som det verkar och som han själv tror, dock!

DVD Film: Identity
Psykologi på hög nivå... En grupp människor tvingas ta tillflykt till ett motell, då vädret förstört vägarna! En mördare kommer loss, och en efter en försvinner och hittas människor döda!

DVD Film: Instängd
Nytt och fräscht när det enbart är tjejer som handlingen kretsar kring!
En grupp tjejer som tycker om att bestiga berg, forsränna och utforska stora grottsystem... En av kompisarna ljuger om vilken grotta de ska ned i, och dom tar sig ned i en helt okänd grotta... allt går fel och i mörkret lurar som något som börjar att jaga dom! Asbra slut... och varför i helvete(ursäkta!) ska dom sabba det med en uppföljare???

DVD Film: The Uninvited
Tokbra film som har spänningskurva som håller på halster... rekommenderas varmt(jag menar kallt!)

DVD Film: The Others
Från början av 00-talet... och jag minns att det var ett stort a-ha, när detgick upp för mig!
Kolla planteringarna!!! :) 

DVD Film: Donnie Darko
Vad säger man... världsklass! Svart kannin från framtiden/en annan dimension eller var han nu kommer ifrån, hemsöker Donnie! Vad vill kaninen???

//R

Kommentera här: