Apan

                                              DVD Film: Apan

Krister vaknar upp efter en tragedi... disorienterad och med blod på kroppen. Något har hänt... under det kommande dygnet så går Krister igenom olika psykologiska faser som förnekelse; skuld och självmordsbenägenhet.

En väldigt bra filmand rulle, där det är väldigt befriande att se Olle Sarri i en så "vuxen roll" för en gångs skull. Huvudkaraktärens perspektiv följs konstant, där hans olika psykologiska reaktioner är i fokus... Många framåtrörelser där huvudfrågan om vad som verkligen har hänt och om "Krister" är offer eller förrövare ständigt gäckar publiken!



Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5
Filmen fungerar väl och har ett gott foto. Psykologi och ett lugnt tempo... snygga vinklar och ett gott kameraarbete. Förvirrad story, på ett bra sätt!
Poäng efter nivå av söndagsfilm av 5
Mycket tänka gör att det blir svårt att ta till sig filmen om du inte är allert!
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5
Snygga klipp... Skakig bild på rätt ställen!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5
Vad är det som hänt? Vad har Krister gjort eller hamnat i? Varför beter han sig som han gör? Varför hinner samhället i kapp med honom så sent!?
//R

Kommentera här: