Prince of Persia

                           DVD Film: Prince of Persia

Jag minns när jag träffade på det här spelet första gången... jag spelade en atariversion, som antagligen var en kopia - vari man blev direkt inslängd i handlingen... inget knussel; hoppa;springa, vända sig; sträcka; akta sig för lösa golvluckor, som dålde långa spjut; hitta svärd och slå ned skelett etc. Action så det räckte och blev över. Längst ned i det här inlägget så hittad du en film med bilder från det urspungliga spelet (atariversionen!)

Filmen kretsar kring den inadopterade prinsen Dastan. Han hade imponerat på kungen genom att försvara en god vän, mot kungens vakter, och blev därför adopterad. Dastan växer upp med kungens biologiska söner och blir en renomerad kämpe. Han står tydligt på sina undersåtars sida och går i bräschen för att så få som möjligt av de egna soldaterna ska såras eller dö... Samtidigt är han omtyckt av sin far kungen och den äldre brodern. Den yngre är dock tvekande mot Dastan...

Handlingen tar fart när Persien misstänker att ett mindre kungadöme och en helig stad förser Persernaas fiender med vapen... Staden invaderas därför... allt är inte vad det verkar och snart står Dastan anklagand för att ha dödat sin far!

Action i kubik och härliga scenerier. Bra historisk koppling... framförallt med assasinerna (även om de är en smula tillspetsade!).
Kolla f.ö. in en scen där assasinerna jagar efter vår hjälte, över öknen med bergen i bakgrunden... hela scenen känns skulle lätt kunna smälta in i sagan om ringen, då de svartklädda assasinerna på svarta hästar starkt påminner om ringvålnaderna(naz-gulerna)!




Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk - Snabbt actiontempo varvat med hel coola totalbilder över snygga scenerier!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

Kommentera här: