Mr.Nobody

                                Mr. Nobody omslag
Varning bör utfärdas. Brukar du ha svårt att hänga med i filmer som Matrix, Inception, Butterfly effect eller Memento - då är detta antagligen inte filmen för dig!

Mr.Nobody är en film som svävar mellan fantasy och sci-fi. Mellan det framtida samhället vari mänskligheten har nygenerade celler och därför aldrig dör och livet innan födseln där barnen väljer var dom ska födas och vet allt som ska hända efter deras födsel - men där änglarna suddar ut deras minne precis innan födseln!

I grunden handlar filmen om den nioåriga Nemo, som på en perrong tvingas att välja mellan att stanna hos sin far eller följa med tåget och sin mamma. Ett grymt val som får honom att tveka! Vilka konsekvenser kommer hans val att få?

Filmen har en mängd intertextualitet.. .främst till Butterfly effect: Dvs myten om att vingslaget från en fjärill på andra sidan jorden kan genom kedjeeffekter få konsekvenser för oss på den här sidan. Filmen Butterfly effect kan oxå vävas in i denna intertext koppling! Till en stor del skulle jag även vilja jämföra den med Benjamin Buttons otroliga liv (Brad Pitt filmen!)

Nemo är besatt av sina egna val och alternativ, så till den grad att han väljer att skaffa ett mynt med ett ja och ett nej,på var sida av ett mynt.. men bara i en av hans alternativa liv! (filmen är som sagt rörig och har mängder med paralleller!)

En annan sak som ska observeras, utöver de framtida scenerierna över det tilltänkta mänskliga samhället, är alla symboler och symbolik som finns i den här filmen. Nemo´s efternamn: Nobody är intressant. Nemo´s hemstad heter "Chance" vilket är spännande mot allt i övrigt i handlingen som snarare är Choice/val!

Mycket tugg motstånd i denna sci-fi/fantasy/drama!!!!


Allmänt filmbetyg:
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

Söndagsfilm:
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm av 5

Filmestetiskt:
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5

Tänkvärdhet:
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5

//R

Kommentarer:

1 J:

skriven

Grym film, gav den liknande betyg.

Kommentera här: