In Time

                                  

Det gamla talesättet "tid är pengar", dras till sin spjutspets i denna framtidsvision. I detta framtida samhälle har människans genetiska design ändrats så att alla slutar åldras vid 25 årsålder. Tiden efter deras 25 årsdag är dock utmätt till ett år, om dom inte fyller på sin tid... Allt kostar tid i detta framtida samhälle - det är deras valuta.... samtidigt som tiden rinner genom deras fingrar, från dag till dag!

Människorna i detta framtida samhälle kan inte dö av ålder. Bara i olyckor eller om deras tid rinner ut.... och då dör dom på fläcken, utan pardon eller uppskov. För att aldrig mer kunna återupplivas!

Det jag gillar med den här filmen är detaljerna. Hur tid blivit pengar(eller om det ska sägas tvärtom) påverkar in i minsta detalj. Samhället påminner om dagens, men skillnaden mellan rik och fattig går vid tid. Och en fattigman eller kvinna skyndar/hastar/springer alltíd mellan platser han eller hon ska ta sig! Människornas språkliga referenser och skämt kretsar mycket kring tid, i dialogerna.

Några intressanta aspekter kring filmen:
Spännande intertext till Robin Hood och Bonnie & Clyde!

Cillian Murphy börjar mer och mer bli en favorit skådis!

Genom hela filmen så satt jag och funderade över var jag sett skådisen som spelar karaktären Philliphe Weis.... visade sig att det är Vincent Kartheiser, även känd som Connor i tv-serien Angel! :)


På minus kontot finns:
* Justin Timberlakes oförmåga att gråta på ett trovärdigt sätt.
* Klippningen/övergångar vid några tillfällen.

Bra film - bör ses... Men inte av anledningen av att Justin Timberlake är med! ;)




Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.

//R

Kommentera här: