I, Frankenstein

I, Frankenstein (2014) Poster
 
 
En vidareutveckling på det klassiska verket Frankenstein. Vi ser Aaron Eackheart i rollen som Frankenstein/Frankensteins monster. Handlingen är framflyttad till nutid. Vari kampen mellan himmel och helvete rasar.
 
Orginalet skulle kunnas ses i ljuset som ett av de tidigaste sciencefiction berättelserna i modern tid. En berättelse som ställer fråga: Vad är liv? Denna fristående fortsättning lyfter perspektivet till den mänskliga själen.
 
Denna film ankyter naturligtvis intertextuellt till Frankenstein, men kan även sättas i ljuset av Pinnochio. Till skillnad från Pinnochio så strävar inte Frankenstein, som här får namnet Adam, mot att bli en riktig(pojke) människa och få en själ! Han hamnar tydligt på de godas sida tidigt i berättelsen, då demonerna uppenbart vill utnyttja honom och hans existens till sin fördel. Den goda sidan, förträdd av Gargoylerna vid Notredamm slits dock mellan om dom ska låta Adam leva eller dö.... Detta då dom vet vad hans existens innebär - Att Gud inte längre har monopol på skapandet av liv.
 
Filmen tar avsteg från orginalets skräckankytning och är mer av en action och kan i mångt och mycket anses vara mer av fantasy än orginalets sci-fi. Detta då handlingen är mer religionsankutet än vetenskapligt - även om vetenskapen har en betydelse för handlingen!
 
Habil underhållning som är lätt att komma in i!!! :)
 
 av 5
 
Har påven en lustig mössa?
Moviemaster

Kommentera här: