X-Men Days of future past

 
En framtid där robotar har förslavat mutanter och människor. Plotten känns igen från Matrix och Terminator. Även om X-men berättelsen föregick dessa, i serietidningen.
 
I det framtida samhället flyr de sista av X-men från plats till plats, och lyckas enbart hålla sig vid liv med hjälp av en ny variant av Kitty Prydes(Shadowcat) nymanifesterade kraft - att flytta en persons sinne tillbaka i tiden!
Vi få träffa nya, framtida, hjältar i form av Bishop, Warpath, Blink och Sunspot. Likväl som gamla bekanta, Collosus; nyss nämnda Shadowcat; Iceman, Wolverine; Magneto; Proffesor X och Storm.
 
De nya karaktärerna har "hottats" upp något från serien. Sunspot är i serien främst stark, och kan inte flyga och spruta eld, Warpath, en indianbaserad karaktär  är i serien en karaktär som introducerades tidigt i serien. Han kom till X-men samtidigt som Wolverine, Collosus och Storm - han försvann dock lika snabbt som han kom in, pga en flygolycka. Blink är en relativt ny karaktär i serien, men mig veterligen kunde hon telportera längre sträckor. Bishop nämnde jag en del om i förra inlägget!
 
Kitty Pryde skickar tillbaka Wolverines medvetande till 60-talet, för att ändra historiens gång. Här får filmentusiasten stifta bekanskap med filmens största behållning - Quicksilver.
För den insatte vet man redan att Quicksilver är Magnetos son... Något som det hintas om i hiss scenen, när Quicksilver räddat Magneto.
 
Nåväl, jag ska inte spoliera för mycket... filmen är en bra mix av action och lagom mycket humor. Gillar du X-men, som jag gör, så kommer du definitivt att gilla den här rullen! :)
 
Filmen har en härlig interaktion mellan karaktärerna... det finns gott om härliga scener där karaktärerna använder sina krafter.
 
En liten spoiler fråga:
Vi får inte se i slutet om Wolverine har adamantium klor - innebär denna förändring att han inte kommer få det... ett litet minus i så fall!!!!
 
 av 5
 
// X-men nörden - moviemaster

Kommentera här: