Planet terror (På återseende)

 
 
Återssende av film och återvinning av gammal recension/analys:
Filmen Planet Terror är en zombierulle av gamla mått...  Zombiefieringen sker inte på en gång, vilket gör att de människor som håller på att förvandlas kan snacka ett tag! (Vilket får mig osökt att tänka på en äldre zombierulle där zombier använder polisradio och skickar meddelandet "send more brains" - kommer dock inte ihåg vad filmen hette!) Precis som i gamla goda zombierullar så verkar ätandet av hjärna ha en central plats på zombienas meny! 

Till skillnad från Death proof så försöker den här filmen inte skapa några tidsmässiga förvirringar! Planet Terror utspelar sig i vår samtid.... Det smusslas inte med mobiler som i Death Proof, och dessutom nämns bin Laden!

Intressant är att en av hjältarna i filmen har smeknamnet "El Wray"... om jag inte missminner mig helt fel, så är det även namnet på fristaden som bröderna Gecko är på väg till i filmen From Dusk Till Dawn (vilken även den är ett samarbete mellan Tarrantino och Rodriguez!)

El Wray är en karaktär som verkar ha någon form av militär- eller agentutbildning bakom sig. Han är också ganska tidigt på spåren om vad det är som sker i den lilla byn! El Wray är grymt snabb med knivar och pistoler. En annan karaktär som är intressant är läkaren Dakota, som är iskall när det gäller att använda bedövningssprutor... hon har till och med en pistolliknande apparat som kan skjuta iväg sprutorna snabbt! Häftigast av allt är ju naturligtvis Rose McGowans karaktär Cherry, som blir av med sitt ben och ersätter det med ett automatvapen!

Ska du se den här filmen bör du vara beredd på zombier, splatter och  blod som stänker... och vad du än gör, så ät för guds skull inte en pizza eller middag när du ser den här filmen! Filmskaparna ville göra en grisig skitfilm... och dom har lyckats!!!
 
 av 5

Kommentera här: