0 Läs mer >>
Att kalla en skräckis, som innehåller spöken, för gastkramande är kanske att sparka in ett öppet fönster!! Men nog var den här lite nervkittlande alltid. Roliga efterdyningar i efter texterna höjer upp... kanske lite för lyckligt slut, meni övrigt så var den spännande på rätt ställen :)
Klar femma, då den lyckades hålla mig på hel spänn!!!!!
 
 
 av 5

Pay the ghost

0 Läs mer >>
 
Många bra skådisar - men det blir plattfall för denna post-katrina berättelse.
 
 
 av 5

Streets of blood

0 Läs mer >>
 
Det som gör den här filmen extra intrassant är vår protagonists akilleshäl!
Lagom mycket action och lagom mycket drama!
 
 
 av 6

Gunman

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
Lysande effekter och härlig show - men bakom den magiska fasaden gömmer sig en lysande thriller :)
Tack till mina elever som tipsade om denna lysande film! Egentligen är filmen en 4, men jag misstänker att jag jag kommer hitta ett par kort i skjortärmen när jag ser filmen igen!
 
 av 5
 
och just ja... det kommer en uppföljare... med Harry Potter i en av rollerna ;)
 
 
 

Now you see me

0 Läs mer >>
 
Undantaget som bekräftar regeln om uppföljare... eller så är det en streakande Stellan som höjer betyget!
Eller varför inte det dubbla easteregget i slutet :)
 
Loki förtjänar sin egen spinnoff... och var är Enchantress????
 
av 5

Thor 2

0 Läs mer >>
 
Gammal klassiker rostar aldrig :)
Smårolig på rätt ställen!
 
 av 5

Splash

0 Läs mer >>
 
Istället för ljud - "Fyll min mun med din"
 
 
Gummiband - Kvinnomisshandel portätterat utan smink. Samhällsrealism
 
 
Spökstad - Döende små orter ute på den svenska landsbygden. Här gestaltad av mina elever i rörlig bild!
 
 
Frank - "Han fångade sparken med huvudet"
 
Fler låthyllningar kommer :)

Kent - Hyllningar och...

0 Läs mer >>
Hur portr'tterar man en nazist? Det är frågan jag brottas med när jag lämnar biografen. Porträtteringen av Mengele blir i denna film något problematisk. Doktorn porträtteras med tydliga mänskliga drag som empati och sympati för den familj han bor hos. Pappan i familjen framstår som en smula osympatisk som vill hålla den mystiske doktorns (dom vet inget om vem han nämligen) tillsynes altruistiska vilja att hjälpa såväl dottern som de kommande tvillingbarnen som mamman i familjen väntar.
 
Det är naturligtvis för lätt att tro att nazister var monster från horn till svans - men man missar nog många varför frågor med detta... Slutet av filmen hintar lite om doktorns dolda agenda med sin hjälp till familjen!
 
 
 
 av 5

Den tyske läkaren

0 Läs mer >>
 
Oj... 20 år sedan.. tiden går!
Få filmer har sån intensitet och lyckas ändå få in sidospår med kvalitet och drama med tyngd!
Det här är inte en berättelse med en protagonist som är god mot antagonist som är ond. Det en berättelse om två personer på var sin sida av lagen, som ändå har mer gemensamt än någon annan! Filmen är den tango som bjuds upp mellan de två karaktärerna och deras tillvaro!
 
 
 
 
 av 5

HEAT

0 Läs mer >>
 
 För många år sedan när David Duchovny var hipp och förknippad som med rollen som Mulder. När Sean William Scott var rolig och känd som the Stifmeister och Orlando Jones ansågs vara den nya Eddie Murphy - då gjordes en relativt rolig film som fick namnet Evolution.
 
Habil helg underhållning med en och annan slapstick och framförallt roliga oneliners som "there´s always time for lubrication"
 
 
 av 5

Evolution

0 Läs mer >>
 
 
 
 av 5

Fearless

0 Läs mer >>
 
Smårolig och lagom tempo! Godkänd
 
 av 5
 

National Security

0 Läs mer >>
 
Vad får en människa att ta på sig ett bombbälte och gå ut som självmordsbombare... och hur gestaltar man det i en film?
 
Gör filmen problematiken rättvisa och kan jag som person här uppe i Sverige ens ha en åsikt om det? Filmen känns tung och viktig! Man vill hoppa in i handlingen och fråga människor om dom hört talas om Gandhi!?
 
Kanske är jag en naiv svensk... men öga för öga och tand för tand gör både världen blind och tandlös!
 
 
 av 5

Paradise now

0 Läs mer >>
 
Maffia av olika slag... italiensk, rysk, kinesisk och japansk... men irländsk? En lite nroll till Peter Stormare, men i övrigt är filmen inte mer än godkänd!
 
 
 av 5

Tokarev

0 Läs mer >>
 
 
Återssende av film och återvinning av gammal recension/analys:
Filmen Planet Terror är en zombierulle av gamla mått...  Zombiefieringen sker inte på en gång, vilket gör att de människor som håller på att förvandlas kan snacka ett tag! (Vilket får mig osökt att tänka på en äldre zombierulle där zombier använder polisradio och skickar meddelandet "send more brains" - kommer dock inte ihåg vad filmen hette!) Precis som i gamla goda zombierullar så verkar ätandet av hjärna ha en central plats på zombienas meny! 

Till skillnad från Death proof så försöker den här filmen inte skapa några tidsmässiga förvirringar! Planet Terror utspelar sig i vår samtid.... Det smusslas inte med mobiler som i Death Proof, och dessutom nämns bin Laden!

Intressant är att en av hjältarna i filmen har smeknamnet "El Wray"... om jag inte missminner mig helt fel, så är det även namnet på fristaden som bröderna Gecko är på väg till i filmen From Dusk Till Dawn (vilken även den är ett samarbete mellan Tarrantino och Rodriguez!)

El Wray är en karaktär som verkar ha någon form av militär- eller agentutbildning bakom sig. Han är också ganska tidigt på spåren om vad det är som sker i den lilla byn! El Wray är grymt snabb med knivar och pistoler. En annan karaktär som är intressant är läkaren Dakota, som är iskall när det gäller att använda bedövningssprutor... hon har till och med en pistolliknande apparat som kan skjuta iväg sprutorna snabbt! Häftigast av allt är ju naturligtvis Rose McGowans karaktär Cherry, som blir av med sitt ben och ersätter det med ett automatvapen!

Ska du se den här filmen bör du vara beredd på zombier, splatter och  blod som stänker... och vad du än gör, så ät för guds skull inte en pizza eller middag när du ser den här filmen! Filmskaparna ville göra en grisig skitfilm... och dom har lyckats!!!
 
 av 5

Planet terror (På åte...

0 Läs mer >>
 
En udda och annorlunda film. Jag kom att tänka på Sea of Love med Al Pacino när jag såg den! Mer en thriller än noir enligt mig!!! Sp'nnande slut med flera tolkningsmöjligheter!
 
 
 av 5

Black coal, thin ice