Mad Max 2 The Road Warrior

Trilogin om Max, med filmerna  Mad Max, Mad Max 2 och Mad Max Beyond Thunderdome är allmänt definierade som thrillers och som science fiction. Något som jag inte till 100% köper. Det finns inga science fiction ikoner, som t.ex. laserpistoler eller skepp eller någon annan form av tekniskt avancemang som för oss bort från vår egen tid. Det är heller inte tal om att mänskligheten utvecklats i samhällsform, det är snarare en form av degenerering som det är fråga om... Där människan tagit ett steg tillbaka till att vara nomadisk och flockdjur, och vari statsapparaten vittrat bort i händerna på de oändligt många krigen som skett. Historien är visionär och dystopisk och det är här vi hittar det science fictionmässiga i den här berättelsen!

Den framtidsvärld som gestaltas i Mad Max trilogin kommer utav alla krig och alla misslyckade försök till samtal och fördrag som det civiliserade mänskliga staterna lät drabba det mänskliga samhället! All civilisation och statssamhälle har blivit till aska, och kvar finns knappt ruinerna som kan vittna om mänsklighetens guldålder!
De som överlevet lever i större eller mindre flockar/grupper och kämpar för sin överlevnad! En viktig ingrediens för denna överlevnad är kontroll och innehav av olja eller bensin!

Mitt ute i den australiska öknen träffar Max på en grupp människor som pumpar upp olja, och har byggt ett fort runt produktionen! Runt fortet så försöker Lord Humungus och hans följeslagare att inta fortet och lägga rabarber på oljan! Survival of the fittest!

                                                                   DVD Film: Mad Max 2 - The Road Warrior

Mad Max filmerna är grymt bra... och den här är inget undantag! Mad Max 2 är ju extra spännande för oss svenskar med tanke på att Kjell Nilsson spelar den groteske ledaren Lord Humungus!





Peace out!
/R

Kommentera här: