The Mist

                       DVD Film: The Mist

En sen kväll börjar en storm att blåsa upp och David Drayton med familj söker skydd i sin källare. På morgonen visar det sig att träd blåst omkull och förstört delar av huset. Strömmen har gått och familjen har inte tillräckligt med förnödenheter... han tar däför med sin son och grannen och åker in till det närliggande samhället, för att handla. Innan de åker så säger David adjö till sin fru och dom lägger märke till en konstig dimma, som är på väg nedför bergen och ut över sjön!

På väg in till samhället möter David (m.fl.) på militärafordon, som är på väg åt det håll som dom kommer ifrån. David och hans granne börjar prata om de rykten som gått i byggden, om att militären håller på med massa experiment...

Väl inne i samhället så börjar dimman från bergen hinna ikapp, och med den så kommer det varelser som inte är snälla! David och hans son blir därför tvugna att söka skydd i den lokala affären,, tillsammans med en massa andra människor!

Var kommer dimman ifrån och vad är det för monster som härbärgerar den... Vem är ansvarig och hur reagerar människorna på den stress de utsetts för. Monster finns utanför... men pöbeln som växer med en självutnämnd profet, som påstår att detta är guds straff mot de hädande människorna, gör att situationen blir ohållbar inne i butiken också!

Spännande, gastkramande... och kanske den absolut bästa Stephen King filmatiseringen någonsin - Ja... bättre än "Nyckeln till frihet" och "Den gröna milen"!!!!!

Det mörka slutet är bäst!!!! :)
NoneNoneNoneNoneNone
/R

Kommentarer:

1 J:

skriven

Roligt att du fortfarande tydligen tittar in i min blogg med jämna mellanrum.

Kommentera här: