Bilar - En Intertextuell djupdykning

Hello Movielovers!

Disney bilar är en film som rullat *hehe* många gånger den senaste tiden. Jonathan säger att han vill se "Sallybilen" och "Lastbilen"... så det är hans favoritfilm för tillfället.

Filmen handlar om rallybilen Blixten Mcqueen, som deltar i en rallytävling (Nasqar liknande) som heter Pistong-Cupen. Blixten är nykomling i tävlingen men är ändå på väg att vinna serien.  Blixtens underläge i filmen är att han är ganska självgod och egocentrisk, och snart står han helt utan team runt sig... vilket blir ett problem då cupen får ett tilläggsrace i Kalifornien!

På vägen från amerikas östkust till Kalifornien så blir Blixten av misstag dumpad mitt på motorvägen, och genom en del komplikationer så hamnar han på vägen Route 66. I sin iver att komma tillbaka till motorvägen så kör han sönder vägen in till den lilla byn Kylarköping! På grund av sin förstörelse döms Blixten att reparera vägen!

Filmen påminner mig starkt om en annan film (ej teknad!) där en ung person har studerat till läkare på östkusten och är på väg till Los Angeles, för att gå på arbetsintervju hos ett läkarföretag som utför skönhetsoperationer!
   Av misstag så kör han av motorvägen och hamnar mitt ute på landsbygden. I sin iver att komma tillbaka på motorvägen så kör han sönder ett staket i en by! Då stadens läkare har alkoholproblem och är sjuk så finner stadens domare det lämpligt att döma den nyexaminerade läkaren till samhällstjänst, och avtjäna detta som läkare på bygden!

Under sin tid som läkare förälskar sig den unga läkaren i en tjej från byn... vilket förändrar honom i grunden!
Hoppas att ni ser likheten!!! Filmen heter "Doc Hollywood" med Michael J Fox i huvudrollen!


.

Å min sons vägnar sätter jag en klockren 5:a med extra bjummbjumm!!
C U later alligator!

Kommentera här: