30 days of night

I den lilla byn Barrow i Alaska försvinner solen i 30 dagar i sträck varje år! Passande nog kommer ett gäng vampyrer på besök och ställer till det för byborna!

Dessa vampyrer påminner starkt om vampyrer från andra filmer/berättelser... dom tål inte ljus och dom är starkare än vanliga människor! Dom har däremot inte bara två huggtänder, utan alla tänder är spetsiga/vassa... dom verkar inte heller vara ute efter enbart blod, utan det är mänskligt kött i största allmänhet! Deras utseende skiljer sig också från andra berättelsers vampyrer... dessa vampyrer har sneda ögon... vilket ger dom ett hajliknande/rovdjursliknande utseende!

Jag har svårt att se Josh Hartnett som något annat än ungdom... Han har i mina ögon svårt att fylla rollen som en vuxen och/eller auktoritetskaraktär på film. I den här filmen funkar det väl sisådär!

*spoiler varning*
Filmen kändes till att börja med udda och nyskapande... och jag "njöt" när jag tittade på filmen över att den var ganska bra! Hela denna känsla förstörs dock i slutet när den gode sheriffen villigt låter sig förvandlas till en vampyr, då han injecerar vampyrblod in i sin egen kropp.... då tappar filmen allt det briliianta och häftiga som berättelsen byggt upp!

Blääääää!!!!!!!!!!!!!!


/R

Kommentera här: