Pirates of the Caribbean

Hello movielovers!

Long time - no blogging!

Fullt upp inför nedkomsten av barn nummer 2... vad det nu än må bli för sort ;)

I kölvattnet av väntan ser man ju gärna en film... När det blir tid över det vill säga! Det gäller att passa på, för snart är det väl knappast någon tid kvar!

Pirates of the Caribbean har många goda fina fördelar... Inte minst Johnny Depp i en av sina bästa roller och en alltid lika lysande sliskig Geoffrey Rush.

Min egen fascination av pirater kommer från Sid Meiers Pirates, som jag först kom i kontakt med på Atari... Spelet dök upp i ny och förbättrad tappning för något år sedan... vilket gjorde mig väldigt glad!

                                              DVD Film: Pirates of the Caribbean: Svarta pärlans förbannelse

Filmen, Pirates of the Caribbean, följer grundelementen för ett klassiskt äventyr och en klassisk saga... En pojke börjar enkelt och tryggt i sitt hem... något/någon dyker upp och drar med honom bort från det trygga och därmed börjar äventyret och utvecklingen för pojken. Pojken stöter på ett stort hot, som han till sist nedkämpar... Han räddar flickan/prinsessan... dom gifter sig och pojken får halva kungariket.

Detta summerar, med grova generaliseringar, vad denna film går ut på! Mycket slapstick och glimten i ögat däremellan... naturligtvis :)

Det blev däremot mycket snack om en av Orlando Blooms efterkommande filmer: Kingdom of Heaven. Som på många sätt är samma film, fast i ett medeltida Europa och Jerusalem! Till dig som är intresserad att hitta likheterna, så säger jag bara döm inte filmen Kingdom of Heaven för hårt... den filmen står sig bra på egna ben ur andra perspektiv :)






Keep on blogging in a free world! (och den som vet intertexten till det får en kaka)
/R

Kommentera här: