Taxi 2

Fördelenmed en uppföljare är naturligtvis att karaktärerna är kända, ettan kan ha skapat en fan-grupp och berättelsen har en naturlig utgångspunkt från det som hände i första filmen... det är med andra ord ganska lätt att komma in i filmen för publiken.

Å andra sidan är uppföljare ofta ganska krystade och har tillkommit som ett resultat av att ettan sålde långt utöver produktionskostnaderna(eller att produktionskostnaderna kan delas upp på ytterligare en film i och med att dekor och rekvisita kan användas igen!). Nu har jag inte sett nya mumienfilmen... men själva grundtanken känns mäkta krystad... har oxå hört små snack om en "Scorpion King 2"....och då är det rullgardin ner!!!

                                                 DVD Film: Taxi 2
Uppföpljaren till Taxi är dock inte en film som man blir trött på. En viktig aspekt som många uppföljare går bet på är att skådespelarensamblen byts ut i delar eller helhet....Vilket man inte gjort här! Emma Sjöberg.. förlåt Viklund... gör en stabil insats som den ubersexiga polisen Petra. Petras och den klantige polisen Emiliens relation fördjupas i berättelsen, liksom Lillys och Daniels... vilket spetsas till med Daniels möte med Lillys pappa!

Det är mer fart än i ettan och humorn sitter bättre bakom ratten! Bättre film helt enkelt!

NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

Tuta och kör!!!!
/R

Kommentera här: