Star Trek (XI)

                      DVD Film: Star Trek

Tidsanomalier och tidsparadoxer är lika gammalt som Leonard Nimoy. Självklart förekommer då båda i denna omstart av Star Trek.

En hämndlysten Romulan utkräver hämnd på Spock, efter att han misslyckats med attt rädda Romulus.
Romulanen Prod. Nero, som f.ö. ser ut som en Remulan från Star Trek X... vilket är konstigt, skapar med sitt tidshopp en alternativ verklighet där James T. Kirk blir en ung rebell istället för en välartad och välrenomerad kapten och det är Spock som har en relation till Uhura istället för Jim.

Mycket intertext i filmen... utöver att det är den elfte i raden av Star Trek långfilmer då... Naturligtvis finns alla namn från ursprungliga Star Trek med, även om dom är lite annorlunda pga av tidsförvrängningen - som vanligt vet man att det är den tredje personen som dör, när dom drar iväg på något uppdrag utanför skeppet (den som man inte känner till namnet på!). Sen så var det en typisk Star Trek grej att kapten Kirk förförde (eller halvt tvingades) kvinnor från andra planeter... En som Eddie Murphy gjorde sig lustig över i (tror det var) Raw var en grönhudad tjej - som naturligtvis förekommer i den här filmen.

Leonard Nimoy förekommer i filmen vilket är ashäftigt... Men utöver det så har man lyckats flytta fokus (som man sa i kommentator spåret) från att filmen är en "u-båts"film, till lite mer action och intensitet!

Den här filmen är ettt steg i rätt riktning för Star Trek serien... lite mindre rymdsåpa och mer action och intensitet - utan att tappa sitt signum!!! Ashäftigt





Live long and prosper!
//R

Kommentera här: