Harry Potter & Halvblodsprinsen

                                 DVD Film: Harry Potter och Halvblodsprinsen
För första gången så hade jag läst (a.k.a lyssnat på ljudbok!) innan jag såg filmen, och för första gången blev jag besviken på en Harry Potter film. Naturligtvis ligger en del av besvikelsen i att jag hade en bild av hur jag ville att filmen skulle vara och vad som borde ha varit med. Men min besvikelse bottnar i mer än förenklingen av intrigen.

Framförallt är jag besviken på att karaktärerna blivit så platta i den här filmen, i jämförelse med de andra filmerna. Det är helt enkelt så att handlingen går för snabbt fram... och då menar jag inte att flera scener där relationer fördjupas i långa diksussioner eller utbrott av diverse slag... Nej det är inte det det är fråga om... I dialog i befintliga scener hade ett par uppehållande tystnader; blickar som fångas in och kameraperspektiv som betonat!

En av böckernas stora styrka är att de inte bara presenterat karaktärerna och intrigen dem emellan i varje bok... de har blivit fördjupande och utvecklande... böckerna har även fördjupat mötet med den andra världen/den magiska världen allt mer bok för bok. Allt i enlighet med hur Harry blir del och får ta del av detta medans hans skolgång fortlöper. Detta har inte tappats bort så mycket i föregående filmer - Men det gör det nu!!! Och det är nog detta som är den främsta invändningen som jag har mot filmen!

Naturligtvis är scenen med inferierna magnifik och storslagen... Men varför har vi blivit berövade striden på Hogwarts! De fyra dödsätarna blir totalt överflödiga i och med denna dramatisering... Snacka om att jag känner mig lurad på konfekten!

Nej... det här blir bara en etta... se filmen på DVD istället och spar pengarna!




/R

Kommentarer:

1 J:

skriven

Nej jag förstår men jag hoppas på lite mer interaktivt utbyte med mer kommentarer och frågor.

Kommentera här: