0 Läs mer >>
                  DVD Film: Tingeling

Disneys lilla älva Tingeling eller Tinkerbell som hon heter på engelska (vilket man kan göra sig lustig över... men det är en öppen dörr som någon annan får sparka in!)... Det här är historien om hennes tillkomst och om hur hon fann sin plats i riket av älvor!

Naturligtvis är det kul att se en barnfilm där en flicka får vara hjälte/huvudkaraktär. Dom växer inte helt på träd... Tingeling är dessutom påhittig, självsäker (till viss del) och energisk. Filmen har budskapet att du kanske inte kan vara som andra utan bör titta på vilka styrkor och fallenheter du har och bygga vidare på dom! (kanske lite väl mycket "skomakare bliv vid din läst, om man ska hårddra det)

En lätt och behaglig film som inte blir tråkig!
/R

Tingeling

0 Läs mer >>
                                  DVD Film: Office Space
Peter är trött på sitt jobb... framförallt alla chefer som kommer och läxar upp honom för varje litet fel. Är människan verkligen ämnad att sitta i en kub och stirra på en skärm!

Många roliga scener i denna film, som driver med data-/kontors jobben. Bästa scenen är när Peter och hans kompisar wastear en kopiator som hela tiden hakar upp sig! :)
                         
/R

Office Space

0 Läs mer >>
                    DVD Film: Casablanca

Klassisk film. Svårt att sätta betyg på... jag uppskattade den verkligen utifrån ett filmhistoriskt perspektiv - vilket är svårt att lösgöra mig från när jag ser den och nu försöker göra en bedömning på.

Kärlek är svårt... kärlek under krig är ännu svårare. Vem överlever och om man blir kär kommer den kärleken kunna bestå.

Filmen visar tiden som den var under kriget och än mer som filmtekniken var vid denna era!


/R

Casablanca

0 Läs mer >>
                   DVD Film: Gran Torino
/R

Gran Torino

0 Läs mer >>
                   DVD Film: Underworld - Rise of the Lycans

Uppföljarträsket är ingen höjdare att sjunka ned i... ändå besöker man det om och om igen! Är det ett sökande efter hopp eller är det möjligen något sadomachocistiskt drag som man bär på... vem vet!

Den stora behållningen är att vi åter får stifta bekantskap med karaktärerna Victor och Lucian... samma skådisar oxå... vilket inte alltid är ett måste i uppföljare (men om dom uteblir så måste det vara en varningsklocka om filmens kvalitet!)

Kate Beckinsale saknas i filmen (även om hon står med i rollistan!). Som kvinnlig hjälte syns Rhona Mitra... som i filmen Beowulf (med Christoffer Lambert) lanserades under epitetet som"hon som var modell för Laura Croft spelet", för ex antal år sedan. (vilket säger allt om hennes skådistalanger... eller ja... talang och talang...)

Lite väl mycket ripp från Sagan om de två tornen, och scenerna vid bataljen vi Helms klyfta...
Nej något högt betyg blir det inte... även om den inte var sämre än tvåan! Dess värre öppnar slutet av filmen vid öppna vägar för en fyra :( *suck*/R

Underworld - Rise of ...

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Sandor slash Ida

Det var, typ, åtta år sedan jag läste boken (helvete vad tiden går!) Och det var först nu som jag såg filmen... Har haft funderingar på det flera gånger - men det har liksom aldrig blivit av. Boken i sig tar ju ett modernt och ganska vågat grepp om sättet att skriva en bok. Något som jag tycker att man borde ha försökt att göra i filmen...

Filmen är nog bland det bättre som jag sett, i temat ungdomsproblematik och svårigheten och viljan att passa in, för en tonåring! En film som helt klart är värd att diskuteras!
                         
/R

SANDOR/SLASH/IDA

0 Läs mer >>
                           DVD Film: Scary Movie

Bröderna Wayans rockar fett... men i det stora hela är den här serien ganska beige!Scary movie

0 Läs mer >>
                               DVD Film: John Carpenter's Vampires

James Woods spelar ledaren (Jack Crow) för ett gäng vampyrjägare, som är kontrakterade av den katolska kyrkan. Råa som få och med tveksamt förhållande till alkohol och kvinnor är de dock på jakt efter stora vampyrlyor, med kyrkans välsignelse.

Dessvärre stöter dom på Valek; den förste vampyren, som ursprungligen var en präst, som ledde folket i Böhmen emot kyrkan, i uppror. Valek tillfångtogs och besattes av kyrkans män i en omvänd utdrivningsprocess.... Crow och hans gäng blir slaktade ner till ett fåtal och andra vampyrjägar gäng i världen har fått rejält på pälsen av Valek!

Valek söker något... men vad!

Vampyrerna i den här filmen påminner i grunden om andra historier om vampyrer... de tål inte ljus, dom kan dödas med en träpåle i hjärtat och de livnärar sig på blod... i övrigt skiljer det sig: dom har inget emot kors eller vigvatten, och vitlök är heller inga problem. Något som är en smula otydligt är hur vida dom behöver bli inbjudna för att kunna gå in i en persons hem!?                           

/R

Vampires

0 Läs mer >>
                       DVD Film: Eagle Eye
En man och en kvinna blir indragna i en agent härva. Var för sig, och främmande för varandra blir dom kontaktade per telefon, där en kvinnoröst säger till dom att dom blivit aktiverade och att dom ska följa hennes intruktioner. Mannen har fått massor av vapen levererade hem till sig, och FBI är på väg att göra ett tillslag mot honom.... Kvinnan blir hotad om att hennes son dör om hon inte gör som hon blir tillsagd.

Vem är det som rycker i trådarna, och hur kan kvinnorösten nå dem via mobiler och telefoner överallt. Hur kan "de" kontrollera maskiner och teknologi... Är det staten, terrorister eller en hacker som dragit in dom i det här... vad är slutmålet och kommer dom överleva!?

Grymt bra film med lite känningar från "Enemy of the State", 1984 och Minority report.
                              
/R

Eagle eye

0 Läs mer >>
                              DVD Film: Terminator Salvation

I det stora hela en film som jag tycker är ok. Men nu är handligen framme vid tiden för det stora kriget... och då vill jag faktiskt ha svar på en del saker. I de tidigare filmerna har det handlat om tidsresenärer som kommer till vår tid och försöker att 'ndra på saker... nu är vi framme i vid kriget och den främsta frågan är: Om Skynet slår till först och startar kriget - vad är motivet??? En annan fråga är - vad kommer inspirationen till att Arnieroboten ser ut som han gör?

Sen tycker jag att karaktären Marcus är en grymt bra karaktär!!!!
/R

Terminator - Salvatio...

0 Läs mer >>
                             DVD Film: The Spirit

Med tanke på SinCity, så hade jag en del förväntningar på den här filmen...  Men det blir bara magplask... man känner igen en del bildtekniska grepp från SinCity, men i övrigt är allt ganska platt!Betyg:

/R

The Spirit

2 Läs mer >>
                                      DVD Film: Gudfadern del III

Det är inte så mycket att säga om den här filmen... mer än att den är hatad av vissa och älskad av andra. Den jämförs naturligtvis mot sina föregångare. Jag tycker nog inte att den är lika stark som de tidigare... men samtidigt finns det ett par roliga detaljer i filmen. Som t.ex. Silvios favorit replik "I tried to get out... an then they pull me back in"... eller min favorit "Could someone please hail Mary" (be ave maria bönen) när dom vill att någon ska ropa på Michaels dotter Mary!

Maktens pris som tema är spännande... slutet på den här filmen, och därmed slutet på det som startade med ett bröllop i del 1, är magnifikt!
 
/R

Gudfadern - del 3