0 Läs mer >>
                                       DVD Film: The Darjeeling Limited
Då och då stöter man på en och annan film som får en att... fundera på vad det var för skit man nyss såg...  Var det värt det? Kan man få pengarna/ sin tid tillbaka. När jag tittat färdigt på Darjeeling limited, så kände jag en starkt växande känsla för just dessa frågor!

Men för att ge det hela en ordentlig chans, så reste jag samtidigt några andra frågor: Finns det en mening med den här filmen, eller är den bara konstig? Hur skiljer sig början från slutet?

*spoiler*
Filmen handlar i alla fall om tre bröder som inte träffats på ett år... inte sedan deras far dog! Deras mamma lämnade famlijen för länge sedan, och det är i början av filmen ganska uppenbart att bröderna inte litar fullt ut på varandra! Och det är här som meningen/premissen med filmens handling ligger i. Det vill säga att genom den resa som bröderna gör för att fysiskt träffa sin mor, innebär samtidigt en mental resa i att hitta varandra och ett förtroende och koppling mellan varandra!

Filmen var/är en smula kufisk men den är udda och är klart värd att se! OBS!:Dock ingen söndagsrulle!
NoneNoneNone
/R

The Darjeeling Limite...

0 Läs mer >>
Någonstans i ett par djupa korridorer så dväljs det *censur* och *censur* släktet som i slutet av varje utländsk film gör sig synlig för det allmänna ögat! Vi märker dock av dom under hela filmen, och kanske mest av allt blir det tydligt med titlarna! - Den här filmen är kanske inte det värsta bottennappet i den kategorin(Prova Nicholas Cage film "It could happen to you - som fick översättningen "Polis ger servitris[...]"). Jag kom bara att tänka på det: Ta gärna upp flera översättarmissar som ni vill dra ut i ljuset, på kommentarer!!

                                       DVD Film: Hajar som hajar

Den här barnfilmen har charm och glimten i ögat... det är dessutom lätt för ett barn att ta till sig en berättelse om en varelse som är vedertagen och accepterad för dom!

Den vuxna publiken får hålla till godo med ett kärlekstriangeldrama, en maffia touch med en massa intertext till maffiarullar(Robert DeNiro gör rösten till maffiabossen) och dessutom finns det en haj som inte blir accepterad pga att han är vegan och inte beter sig som de andra hajarna!

Flera djup i filmen vilket gör det till en film som är bättre än ok!
NoneNoneNone
                       None

/R

Hajar som hajar

0 Läs mer >>
Bourne är tillbaka... och trots att den förra filmen slutade i New York, så hoppar den här filmen först tillbaka till Moskva och Ryssland.

Högre direktörer inom CIA misstror Bournes intentioner och tycker att det vore enklare att helt enkelt radera ut honom för gott. Bournes kontakt med en journalist gör inte saken bättre...
                                       DVD Film: The Bourne Ultimatum
Den här filmen har högre intenstitet än tvåan och den knyter tydligt an till både ettan och tvåan, på ett naturligt och okrystat sätt! - Bravo herr Director! Denna trea är både bra och fördjupar problematiken kring vår hjälte!

NoneNoneNoneNoneNone
                                  None

The Bourne Ultimatum

0 Läs mer >>
                                  DVD Film: The Bourne Supremacy

Någon skickar en agent för att radera ut Bourne i Indien, men fel person mördas... Bourne tror att CIA ligger bakom dådet och CIA tror att Bourne ligger bakom utraderandet av en viktig person, för dom! - Vem drar i trådarna och vad betyder de minnen som ständigt poppar fram hos Bourne!?


Filmen tappar något i tempo i förhållande till första filmen. - Men helt klart godkänd!
NoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

The Bourne Supremacy

0 Läs mer >>
                               DVD Film: The Last Legion

Den här filmen tar upp västRoms fall och bakgrunden till excalibur myten. Ben Kingsley funkar som trollkarl/strids"munk" och Colin Firth är trovärdig... Stormningen av Capri är cool, men slutstriden andas förmycket av slaget vid Helmsklyfta, från Sagan om ringen!

Filmen funkade... den var lagom. En svag trea!

NoneNoneNone
NoneNone
/R

The Last Legion

0 Läs mer >>
                                           DVD Film: Mr. & Mrs. Smith
En film fylld med klicheer och massa aktion... Så in i bänken att man nästan blir smutsig av att se den... men det funkar!!!
Några intressanta detaljer att hålla reda på är den dualism som finns i skillnaden mellan herr och fru Smith!
Mrs. Smith                         Mr. Smith 
jobbar åt en högteknologisk        jobbar åt en chef
firma, vars kontor                som bor hemma
är kliniskt rent.                    hos sin mamma.

Har sina vapen gömda           Har sina vapen under
inne i huset, i ugnen!            ett skjul på tomten.

Kör herrgårdsvagn.               Kör en sportig sedan.

m.m.

Filmen funkar... Brad Pitt överglänser naturligtvis Angelina Jolie... men når inte upp på sin högsta nivå... Någonstans känns filmen något plastig... men twists and turns räddar det hela! ;)

NoneNone
NoneNoneNoneNone

/R

Mr. & Mrs. Smith

0 Läs mer >>
                                            DVD Film: The Bourne Identity
Matt Damon harnog aldrig varit bättre... och jagkan helt enkelt inte fatta varför jag inte sett den här rullen förrens nu... Kan inte bärga mig tills nästatorsdag, när uppföljaren kommer till närmsta butik :)

Det bästa med filmen är att James Bond tillsynes blir mer av en pensionär på sirap!
Parodiseringen Code name: The Cleaner, rekommenderas starkt!

NoneNoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
/R

The Bourne Identity

0 Läs mer >>
                                                     DVD Film: Gattaca (Blu-ray)

Det här är en sådan där film som kan förändra en person... den har en reningseffekt(khatarsis) som slår många anda filmer med hästlängder... Måtte vi aldrig vara på väg mot en sådan äcklig framtid... och samtidigt skulle inte filmen ge något om man inte vänder den innåt mot nuet och mot sig själv. Hur behandlar vi människor runt omkring oss, hur behandlar samhället grupper som inte passar i normen och vem ställs utanför och handikappas.

Filmens tydligaste budskap, anser jag, är att perfektion föder begränsningar och vallar som blir omöjliga att spränga. Vincent vinner över sin bror då han vägrar acceptera de begränsningar som andra satt upp kring honom... han är mer än statistik och gener.... Han är en människa bland kloner, en gigant bland massproducerade miniputtar! Vincent har hopp, drömmar och visioner - Något som hans bror saknar!!!!!!!!!!!
NoneNoneNoneNoneNoneNone

NoneNoneNone
/Robbelibobbelibobban

 

Gattaca

1 Läs mer >>
                          DVD Film: Starship Troopers 2

Uppföljaren till en av de mest lyckade b-fims betonade sci-fi filmerna som någonsin gjorts!
Filmen börjar med några blänkare och intertextuella kopplingar till första filmen... Tv uppläsnings sekvenserna som duggade tätt och upplyste om det mänskliga samhällets organisering är begränsad till

Filmens positiva bit ligger i en djupare förståelse av krypens bottnande illvilja och drivkraft i kampen mot mänskligheten... den kunde dock ha sammanfattats på 5 minuter. Det finns några små blänkare till filmer som Mimic och puppet masters, problemet är bara att den här filmen skulle kunna ha byggts upp mycket starkare mot thriller/skräck genre med spänning... andra negativa delar ligger i att det måste dock ha varit en realisation på avdankade desperate wife skådisar, både Brenda Strong och Richard Burgi ingår i filmen. Flertalet av skådisarna har  dessutom medverkat i "Nip/Tuck" .

NoneNone
NoneNoneNone

/R

Starship troppers 2

3 Läs mer >>
                                                       DVD Film: Flying Daggers

En film av regissören bakom Hero,och i samma stil som Crouching Tiger Hidden Dragon. Till skillnad från dessa så ter sig Flying Daggers vara en smula ostrukturerad och förvirrande för mitt västerländska sinne.

Flying Daggers börjar enkelt med en motsättning mellan den kinesiska staten, under Tang dynastin, och en motståndsrörelse som kallar sig "de flygande knivarna"(vilket borde ha översatts till dolkar... men svenska filmöversättare har aldrig stått högt i kurs i min bok!) En polis sätts under täckmantel för att avslöja "knivarnas" nya ledare och deras gömställe... för att göra detta så befriar han deras förra ledares blinda dotter! Många saker visar sig dock inte stämma - Berättartekniskt gillar jag inte filmen då väldigt lite blir planterat innan.... och mycket kommer som en blixt från klar himmel!

Problemet med filmen är också att dess mening blir otydlig... det finns ingen sammanhållande premiss... handlingen slutar dessutom i en Kain och Abel liknande situation... Filmen hade kunnat vara ett tidsdokument över den historiska perioden - men handlingen centrerar och avslutar inte i den konflikt som nämns mellan "knivarna" och staten!

Till filmens fördel finns naturligtvis samma naiva action och martial art, som i Hidden Dragon och Hero! Men inte mycket mer!

None

/R

Flying Daggers

0 Läs mer >>
Fördelenmed en uppföljare är naturligtvis att karaktärerna är kända, ettan kan ha skapat en fan-grupp och berättelsen har en naturlig utgångspunkt från det som hände i första filmen... det är med andra ord ganska lätt att komma in i filmen för publiken.

Å andra sidan är uppföljare ofta ganska krystade och har tillkommit som ett resultat av att ettan sålde långt utöver produktionskostnaderna(eller att produktionskostnaderna kan delas upp på ytterligare en film i och med att dekor och rekvisita kan användas igen!). Nu har jag inte sett nya mumienfilmen... men själva grundtanken känns mäkta krystad... har oxå hört små snack om en "Scorpion King 2"....och då är det rullgardin ner!!!

                                                 DVD Film: Taxi 2
Uppföpljaren till Taxi är dock inte en film som man blir trött på. En viktig aspekt som många uppföljare går bet på är att skådespelarensamblen byts ut i delar eller helhet....Vilket man inte gjort här! Emma Sjöberg.. förlåt Viklund... gör en stabil insats som den ubersexiga polisen Petra. Petras och den klantige polisen Emiliens relation fördjupas i berättelsen, liksom Lillys och Daniels... vilket spetsas till med Daniels möte med Lillys pappa!

Det är mer fart än i ettan och humorn sitter bättre bakom ratten! Bättre film helt enkelt!

NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

Tuta och kör!!!!
/R

Taxi 2

1 Läs mer >>
                                                  DVD Film: Kung Fu Panda
Pandan Po drömmer om att bli en stor Kung-Fu legend och bli accepterad bland hans stora hjältar... problemet är att han är slö och matberoende, dessutom vill hans far (som är en anka) att han ska ta över hans nudelrestaurang!

Av en slump/olycka blir Po utvald till att bli näste drakkrigare och ska börja träna... vilket hans mästare inte gillar! Po´s hjältar i gruppen "de fruktade fem" är allt annat än snälla mot Po - då de är avundsjuka på hans utnämning och anser att han är en skam för Kung-Fu!

Många intressanta röster som Jack BlackDustin Hoffman och Michael Clarke Duncan gör filmen jättehäftig!
Inte så mycket en film för små... typ skolålder som lägst, rekommenderar jag!!!


NoneNoneNoneNoneNone
                                          None

/R

Kung-Fu Panda