0 Läs mer >>
Samma tempo
Tempot från 1:an känns igen, väen om det är något lite mer i piano än tidigare filmer. Tempot verkar mer och mer vara Luc Bessons signum, som vi även hittar i Taxi filmerna och i Transporter.
Vapen och bilar är även ett annat trademark! Habil kvällunderhållning - utan större överraskningar... möjligen tvisten om vem den egentliga skurken är... där av ett betyg på tre, snarare än två!
 av 5
 

Taken 3

0 Läs mer >>
En något udda film... lite psykadelisk samtidigt som den borde vara k märkt för den samtid den speglar!
En historia som har sitt ursprung i dramatiseringen av Lysistrate, men som samtidigt tar upp kvinnan i 60-talets Sverige och ställer frågan - varför har vi inte kommit längre?
 
av 5

Flickorna

0 Läs mer >>
Helg i Zombieapocalupsens tecken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//R

Resident evil maraton...

0 Läs mer >>
 
En Afrikansk postapocalyptisk film eller snarare postkrigsfilm. Efter kriget och efter flykten.. de människor som är kvar i händerna på de som segrade.. ett liv i undantagstillstånd, med lagar som sägs vara baserade på religion - men som framförallt är baserade på ett sätt att tolka religion.
 
Detta är en film med hopp som tema. Hoppet om att grannarna ska återvända, hopp om att ens dotter ska växa upp, hopp om att livet ska hitta en väg. Det är även en film om hur den styrande gruppen tvingar människor att leva enligt hur dom bestämt: döttrar gifts bort till militärer, kvinnor måste bära sockor och handskar offentligt.... fotboll är förbjudet och sång och musik lika så... släckande av hopp... någonstans tänker jag på reportage från slummens Brasilien - men där befolkningen spelar fotboll på playan. I den här filmen får människorna inte ens göra det - vilket inte hindrar dom från att springa tillsammans och sparka en låtsasboll!
 
Långa scener med överdrivet långaklipp - det här är ingen klassisk film med en protagonist. Det finns ingen huvudkaraktär som står vinnande i slutet - det här är en film om den jord vi lever på, om människorna som lever i spåren av sina förfäder, med språkliga barriärer uppdragna och underblåsta av Europeiska kolonisatörer flera hundraår tidigare, och som här fortfarande bygger barriärer mellan människor - likväl som religion! Religionsfriheten och utövandet är väldigt tydligt i den här filmen!
 
Udda film - på ett bra sätt!
 
 
 av 5

Timbuktu

0 Läs mer >>
 
Game of Thrones buff??? Då kan du ju inte missa denn film med Kit Harrington i huvudrollen. Många kända ansikten som Carrie-Anne Moss (som jag fortfarande associerar till serien F/X, snarare än Matrix!), Emily Brownings från Suckerpunch och Univited, når väl inte riktigt till samma nivå som hon brukar... Filmens stora behållning är Kiefer Sutherland som porträtterar skurken i dramat med en härlig överlägsenhet som passar karaktären!
 
Nja.... filmen är väl godkänd, även om jag tycker att den aldrig riktgt når varken actiongenren eller episkadimensioner storymässigt... lite plattfall faktiskt!
Habil och enkel story - men knappt godkänd!
 
 
 av 5
 
 

Pompeii

0 Läs mer >>
       
 
Sam Raimi i all ära. Men de senaste versionerna av allas vår vänliga kvarters spindelman är ett strå vassare.
Dels ligger porträttet näramare serieorginalet. Det som jag framförallt gillar är Peter Parker genialitet - som försvinner i Raimis version. Peter uppfinner sina webbskjutare och måste lösa problem med sitt intellekt i en större utsträckning i Amazing Spiderman,,, humorn är vassare oxå!
 
Håller ni med?

The amazing spiderman...

0 Läs mer >>
 
Fördelen med att vara med i en filmklubb är att man får se filmer som man normalt inte hade sett annars!
 
Spännande film som spontant fick att tänka på en blandning mellan Trainspotting och Sideways.
 Lagoma doser av samhällsrealism, humor  och allvar.
En film man inte glömmer :)
 
 
 av 5
 

Änglarnas andel