0 Läs mer >>

                 

Något habil och enkel historia.... Men till stora delar ganska utdragen!
NoneNone
/R

Journey to the center...

0 Läs mer >>
                  DVD Film: Wallander - Firewall

När jag först fick höra talas om en ny Wallander serie... som dessutom skulle vara på engelska... så blev det svårt att bli annat än skeptisk!

Den här filmen funkar dock attans bra... Mycket tack vare en lysande Kenneth Branagh, men också pga ett lysande foto och några roliga planteringar - som t.ex. i herr Falks lägenhet (håll reda på snubblet!)

Filmen kanske hade gynnats av att utspela sig i England... men de engelska uttalen av svenska ortsnamn och personnamn ger humoristisk touch åt det hela!
NoneNoneNone

/R

Wallander - Firewall

0 Läs mer >>

Ja... då var vi inne på 300 inläggsjubileum. Det har blivit lite färre filmer på sistone... vet dock inte om det är en trend eller om det går över... hehe. Tycker dock att det fortfarande är kul att skriva... lite mer diskussion skulle jag dock vilja ha på bloggen.. Men då måste jag väl antagligen marknadsföra den lite mer :)(tips är välkommet!)

 
                             DVD Film: Smokin' Aces
Denna något röriga film handlar om hur maffiaboss ledaren Primo Sparazzi gör en utfästelse på Buddy "Aces" Israel på 1 miljon dollar. Aces är nämligen på väg att överlämnna sig till FBI och gola på sina maffiabröder!

Den undrevärlden får nys om kontraktet på Aces och filmen börjar därför att visa upp den ena hitmannen efter den andre, som alla är på väg för att likvidera Aces... I en herrepåtäppa liknande stegreing likviderar skurkarna varandra och kämpar mot FBI, som även dom försöker hinna fram till Aces för att besjydda honom, så blir det en orgie i dödande mot slutet.

Filmen är till en början rörig och ganska usel... häftiga skurkar dock och slutet är förvånande och ganska ok!(vilket räddar filmen från ett botten betyg!)

Spännande att se Alicia Keys i en roll också! 
NoneNone

/R

Smokin' Aces

0 Läs mer >>
                        DVD Film: The List
Någonstans är det dax att dra en gräns... och nog är den tiden här: Hur i hela helsifyr kan man döpa om en film med en engelsk titel till en ny titel med engelsk titel. Nog för att jag har skruvat på mig tidigare över hur svenska film distrubutörer har förvanskat utländska filmer med förlöjligade svenska titlar(Det våras för... -filmerna, tjejen som...-filmerna och för att inte tala om "Polis ger servitris...") . Men nu slår det banne mig nya rekord i dumhet! Om du som läser det här har något att göra med att ändra titeln på den här filmer - SKÄMS PÅ DIG!!!! FY!!!!! GÖR INTE OM DET

Denna, i övrigt, ypperligt tokbra thriller handlar om en revisor som blir innästlad i en sexuell dating service, för att i nästa stund bli utpressad! Vägen dit är utstakad för via orginaltiteln och hur mannen som lurar in huvudkaraktären, blir bemött och agerar... några intressanta närbilder m.m. som betonar vart åt det barkar... allt är dock inte som det verkar... och det finns ett antal scenarion som är möjliga under filmens utveckling... inget är givet och allt är öppet :) Spännande och intelligent är ord som bäst beskriver den här filmen... och just ja... Sexig! - Välkommen till vuxen världen Michelle Williams... Du har aldrig varit sexigare eller vackrare - Damn!


NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

Deception / The List

0 Läs mer >>
                                      DVD Film: 10.000 B.C.
Nytt meddelande: Glöm allt du lärde dig på historielektionen. Keopspyramiden byggdes för 12000 år sedan med hjälp av Mammutar av ett folk som antingen var från rymden eller Atlantis. *Suck*

Ja ja... only in movies! :) Den här filmen får mig att bli schitzo mellan historikern och cineasten i mig. Å ena sidan vill historikern i mig hoppa ut och slita denna vedervärdigt dåligt historiskförankrade berättelse. Å andra sidan vill cineasten hylla denna fria tolkning då den knyter an till historiska fenomen för att förmedla en berättelse om kärlekens triumf och allmänmänskliga drag!

Jag gillar nog filmen till syvende och sistNoneNoneNone
NoneNoneNone
/R

10.000 BC

0 Läs mer >>
                            DVD Film: My name is Bruce

Ett gäng ungdomar släpper lös Guan-Di, en kinesisk krigargud... som oxå är beskyddare över Tofu!
Bruce Campbell kidnappas från inspelningen av sina film, då en av ungdomarna tror att Bruce kan hjälpa dom!

Ja ja.. smått rolig och några små planteringar av Tofu. 2:a är så långt jag kan sträcka mig... men då är jag snäll!!!!

NoneNone
NoneNone

My name is Bruce

0 Läs mer >>
                                   DVD Film: Trainspotting

Det finns skitfilmer och så finns det filmer med skit... det här är en klassiskt skitbra film... med skit i hörnen och på andra ställen där man inte vill ha det! *hehe*

Många metafor scener... toalett besöket och avvänjningsscenen hemma hos Rents föräldrar - med barnet i tacket!

En film som måste ses av den moderne cineasten!!!!
Äckligt bra och ett porträtterande av missbruk utan skönmålningar!NoneNoneNoneNoneNone

Trainspotting

0 Läs mer >>
                         DVD Film: X-Men: Wolverine

Filmen som jag väntat på och längtat efter. Ok... det är bara att erkänna... jag är tendensiös. Har älskat X-Men sedan mitten av åttiotalet! - Lika bra att börja med de negativa bitarna:

Filmen är en ganska renodlad action... trots att Hugh Jackman har gått ut och sagt att han sökte efter en man som inte jobbat med sci-fi, för att filmen och karaktären Wolverine förtjänade att få ett djup i förklaringen till hans ondska. - Jag tycker att filmen misslyckas med detta... och inte för att den är för mycket Sci-fi, utan snarare att det är för mycket action... eller snarare för lite drama. Det hade behövts längre och djupare passager som konntrasterade det höga tempot!

De positiva delarna med filmen (utöver att den handlar om den häftiga karaktären Wolverine!), är att det finns många härliga karaktärer i filmen... Det är väl avvägda marvel hjältar och skurkar som är med... och som knyter an på ett positivt sett till triologin!

En annan sak som jag gillar är Liev Schreibers tolkning av Sabretooth och det våldsamt bra valet av Ryan Reynolds som den smått galne psykopaten Deadpool (hoppas att karaktären dyker upp längre fram!).

Mycke hack and slash för pengarna.. men kunde den inte fått bli över 2 timmar lång!??? Ser fram emot en uppföljare med Wolverines äventyr i Japan!! :)


NoneNoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

X-Men Orgins Wolverin...

0 Läs mer >>
                       DVD Film: SOS - En segelsällskapsresa

Charmig svensk humor!


NoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
/R

Sällskapsresan III - ...

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Låt den rätte komma in

Det har gått över en vecka sen jag såg den här filmen... men jag har inte vågat sätta mig ner och skriva om den ordenligt förrän nu!

Min första reaktion under filmen var att det var ett alldeles lyssande foto... snygga klipp och vinklar... scenen i poolen i slutet är lysande och likaså snöscenen i inledningen!

Min första reaktion efter att ha sett klart filmen var att den här filmen var ju jättebra ... tokbra.... För att vara svensk... jag hausade upp den enbart därför... det är därför som jag väntat ett tag med att betygsätta den!

Storyn är inte helt hundra tycker jag... framförallt är det temat av en underårig vampyr och allt vad det innebär, som inte avhandlas riktigt ordenligt... Filmen fungerar dock som en väldigt bra kontrast med den överputtignuttiga filmen Twillight!
NoneNoneNone
/R

Låt den rätte komma i...

0 Läs mer >>
                                    DVD Film: Donnie Darko

Donnies mentala hälsa är inte den bästa... och han medicinerar för att hålla den på en bättre nivå... han går hos en psykiatiker och är i övrigt en ganska reko kille! Donnie går dock i sömnen och vaknar upp på de mest konstiga ställena. På en golfgreen och en vägsnutt ett par kilometer utanför stan!

Donnie börjar dock få kontakt av en något udda karaktär vid namn Frank... Frank får Donnie att göra massa saker... bränna hus och översvämma skolan... och Frank är en jättekanin!

Filmen är farout och helt "fucked up"... och jag gillar det starkt!
Vi hittar en del intertextuella kopplingar till filmer som Fight Club (sömngångare!) och till Butterflyeffect!

Se den!!!


NoneNoneNoneNoneNone

/R

Donnie Darko