0 Läs mer >>
                           Not Another Teen Movie omslag

Parodiseringar av den här typen brukar oftast bli för mycket. De innehåller allt som oftast mycket anspelningar mot amerikanska politikers tabbar också, vilket skapar förvirring. - Den här filmen håller sig dock stringent till att parodisera ungdoms-/college- filmgenren.

Not another teen movi...

0 Läs mer >>
                             Vampyrer suger omslag

Tramsfilm.. se den inte!!! 'Nuff said

Vampyrer suger

1 Läs mer >>
                                Mr. Nobody omslag
Varning bör utfärdas. Brukar du ha svårt att hänga med i filmer som Matrix, Inception, Butterfly effect eller Memento - då är detta antagligen inte filmen för dig!

Mr.Nobody är en film som svävar mellan fantasy och sci-fi. Mellan det framtida samhället vari mänskligheten har nygenerade celler och därför aldrig dör och livet innan födseln där barnen väljer var dom ska födas och vet allt som ska hända efter deras födsel - men där änglarna suddar ut deras minne precis innan födseln!

I grunden handlar filmen om den nioåriga Nemo, som på en perrong tvingas att välja mellan att stanna hos sin far eller följa med tåget och sin mamma. Ett grymt val som får honom att tveka! Vilka konsekvenser kommer hans val att få?

Filmen har en mängd intertextualitet.. .främst till Butterfly effect: Dvs myten om att vingslaget från en fjärill på andra sidan jorden kan genom kedjeeffekter få konsekvenser för oss på den här sidan. Filmen Butterfly effect kan oxå vävas in i denna intertext koppling! Till en stor del skulle jag även vilja jämföra den med Benjamin Buttons otroliga liv (Brad Pitt filmen!)

Nemo är besatt av sina egna val och alternativ, så till den grad att han väljer att skaffa ett mynt med ett ja och ett nej,på var sida av ett mynt.. men bara i en av hans alternativa liv! (filmen är som sagt rörig och har mängder med paralleller!)

En annan sak som ska observeras, utöver de framtida scenerierna över det tilltänkta mänskliga samhället, är alla symboler och symbolik som finns i den här filmen. Nemo´s efternamn: Nobody är intressant. Nemo´s hemstad heter "Chance" vilket är spännande mot allt i övrigt i handlingen som snarare är Choice/val!

Mycket tugg motstånd i denna sci-fi/fantasy/drama!!!!


Allmänt filmbetyg:
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

Söndagsfilm:
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm av 5

Filmestetiskt:
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5

Tänkvärdhet:
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5

//R

Mr.Nobody

0 Läs mer >>
                          Draktränaren omslag

På en avsides ö långt uppe i norr frodas ett vikingasamhälle. Landskapet är torftigt och svårodlat. Dessutom härjas vikingasamhället av dagliga drakattacker!

Det här var nog den bästa animerade filmen från dreamworks hittills. Bättre än Shrek och Kung-Fu Panda!

Drakarna som mer eller mindre är förvuxna katter (till beteendet) är grymt roliga!
Ganska få hemska scener och det gick väldigt bra att se filmen med mina barn som är 5 och 2½ år!Allmänt filmbetyg:
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5

Söndagsfilm:
 Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmav 5

Filmestetiskt
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5

Tänkvärdhet:
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5

//R

Draktränaren