0 Läs mer >>
En film om en mängd människor och deras olika öden. Till en början med verkar berättelserna vara slumpvisa, men längs vägen vävs dessa ihop. Detta är en film om förlåtelse och förståelse - enligt mig i alla fall.
Lite rörig till en börja med, men brilliant och genomtänkt i slutet. Kvarstående är en fundering om var paddorna kom ifrån.... Möjligen kan detta ses som ett gudomligt ingripande!?
 
Mycket intressanta karaktärer och tänkvärda relationer - Filmens berättelse har, trots brottet med det gudomliga ingripandet, något som Aristoteles skulle gilla i och med det katarsis som uppstår efter. Intressant är även den allvetande berättaren... Vem är han och vad är hans syften. Min tolkning lutar åt det gudomliga och andemeningen bakom är att säga att det finns ingen slump och det finns en mening!
 
 av 5

Magnolia

0 Läs mer >>
 
Helt ok rulle tills sista tjugominuterna då allt spårar ur. Hög tempo och skurkar i bäst Bond-anda!
Roligt med svenska inslag även om jag tycker att dom tappar lite av gentlemanna stuket i slutet.
 
"Fin" vink mot Pistoriousi filmen, men framför allt är det tuffa slagsmålsscener!
 
 
 av 5

Kingsman

0 Läs mer >>
 
En rejäldos Flykten från New York/LA, lite Star Wars, Fortress och Demolition man så har du handlingen i den här filmen. Naturligtvis rejält mycket Luc Besson över filmen - då han skrivit manus.
 
Handlingen utspelar sig på ett fängelse i rymden, i framtiden, där fångarna hålls i statis. Presidentens dotter gör ett studiebesök för att undersöka hur fångarna påverkas av denna fångenskap.... naturligtvis spårar allt ur då en av fångarna får tag i en pistol och friger alla sina medfångar.Filmens hjälte är en fd agent som fällts för mord och förräderi skickas in för att rädda president dottern, då han ändå skulle upp till fängelset och avtjäna sitt straff  - detta mot löfte om att han ska slippa sitt straff. : Lite samma som Snake Plisken alltså.
 
Rappa repliker med roliga tvister och hög oktanig action. Guy Pierce är verkligen en lysande skådis som kommer till sin rätt i denna roll! :)

Bra rulle som är helt i min smak! :)
 
 
 av 5

Lockout