0 Läs mer >>
Bildresultat för star wars rogue one
 
Bästa rymdskeppsfajten hittills i Stjärnornas krig. Bästa droiden hittills k-2. Många små härliga gliringar till 4:an så som grisnäsan som Obi.Wan hugger armen av på Cantinan i Mos-Eisley; Red Leader från fyran är med här också. Några härliga animerade karaktärer (då skådisarna blivit för gamla) grand Mof Tarkin och Prinsessan Leia.
 
Mycket bra film :)
 
 
 
 av 5

Star Wars: Rogue one

0 Läs mer >>
Bildresultat för limitless
 
En misslyckad bokförfattare på dekis får tag i en ny drog som skärper sinnet och låter hjärnan att få tillgång till hela hjärnkapaciteten. Detta vänder hela hans liv. Problemet blir bara dess bieffekter och att flera bvill ha tag i den.
Bra thriller
 av 5

Limitless

0 Läs mer >>
Relaterad bild
 
Jag är och förblir Marvelnörd och tycker att DC allt som oftast är väldigt mycket yta. Så också här, och inte hjälper det att dom plockat in Ben Affleck för att förstöra ytterligare superhjälte karaktärer.
Filmen är en lång och ologisk förlängning till förra Stålis filmen, och dessutom så tar den bort allt det fina med Nolans Batman triologi... trots att han är med som executive producent!
 
Här är lite gnäll på filmen från min sida:
Var är förklaringarna till Bruce Waynes drömmar om framtiden - det finns inga förklaringar eller saker som knyter in dom i handligen - som skulle kunna ge förklaringar till beteenden t.ex.
Wonderwoman behöver en bättre uppstart än vad hon får.
Ben Affleck - gör det du är bra på och håll dig bakom kameran!
 
 
 av 5

Superman vs Batman

0 Läs mer >>
Bildresultat för now you see me 2
 
Till sakens natur hör naturligtvis att 2:an sällan är bättre än ettan. Några saker som en tvåa ska innehålla:
  • Fokus och fördjupning på andra karaktärer än ettan. Helst ska det inte vara fråga om helt nya karaktärer som faller inom ramen för detta kriterium - dom kan ha varit hjälpare i första filmen och vi får nu mer story kring dom. Leia och Han Solo i Imperiet slår tillbaka t.ex.
  • Håll tråden från först filmen. Många filmerfår så kallade Cliff Hangers, vilket naturligtvis inte är nödvändigt för att tvåan ska vara bra (ofta förstör det snarare första filmen).  Tvåan ska ta konflikten till nya dimensioner.
  • En bra tvåa kan innehålla spår av hämnd eller att den "onda" slår tillbaka. En större ondska eller någon som står i manegen och drar i alla trådar presenteras.
  • En bra tvåa får inte förstöra magin från ettan. Ge inga överdådiga förklaringar.
Denna film innehåller även detta. Dessutom gör Woody Harrelson två roller.
Inte helt fel me når inte samma dramatik som i ettan... kanske främst för att perspektivet förändrats i hur magin kommer in i berättandet! 
 
 
 av 5

Now you see me 2

0 Läs mer >>
Bildresultat för oldboy
 
Tydligen säger alla att orginalet är ännu bättre.
Bra film om en man som vaknar upp i ett motellrum som visar sig vara en sofistikerad cell. I tjugo år sitter han inspärrad och gör bl.a. sin egen Wilson. När han helt plötsligt blir utsläppt från sin cell gör han allt för att hitta den som spärrat in honom under alla dessa år... Den som kan det där med planteringar listar ut det något oväntade slutet!
 
Fick samma känslor för den här filmen som efter Fight Club och Saw.  Dvs en bra thriller med några goa tvister :)
 
 
 av 5

Oldboy