0 Läs mer >>
 
Mycket bra maffia film som tar upp det andra perspektivet - polisens. Filmen handlar om jakten på Al Capone och tiden för det amerikanska spritförbudet.
 
Det som gör filmen extremt bra är hur ljud och bild samarbetar... hur regisören jobbar med personifieradkameravinkel. Bästa scenen finns här under trailern!!
 
 
 av 5

De omutbara

0 Läs mer >>
 
 
Ett långsamt drama med anspråk på att vara episk... karaktärernas bakgrund kunde ha gjorts djupare!
Med så många bra skådisar borde den varit bättre - filmen handlar mer om hur amerika förändras än om karaktärerna. Så hellre filmen Sleepers
 
 
av 5

Once upon a time in a...

0 Läs mer >>
Skrev om den här filmen 2009... gillade texten, så jag klipper in den här under och lägger upp en ny länk till trailer:
 
En gång för länge sedan, så var det en man som hade epitetet "The muscles from Brussels"... Hans namn var och är Jean-Claude Van Damme och under sin storhetstid så kunde han fejkmucka med Dolph Lundgren på en filmfestival, för att skapa en känsla av rivalitet och därmed locka till sig uppmärksamhet för hans nästa film!

Nog har vår högt ärade balletthoppa från Belgien gjort mycket skit... och i sanning mycket skit som är sämre än den här filmen! Jag hade sett filmen tidigare... och ändå utsätter jag mig för den igen - det måste vara min machokistiska ådra -eller?

Filmen har några intressanta fightingscener i slutturneringen... framförallt så gillar jag kinesens kung-fu stilar!

Filmen handlar om Chris Duboise som tvingas iväg från de barn som han vakar över vid New Yorks gator. Han hamnar av misstag på en båt som är på väg mot orienten och blir såld som slav vid Mutai island. Han förfinar här sin stridsteknik och ger sig i kast med att fuska sig in på en tävling i "den gömda staden", där världens bästa slagskämpar slåss om äran och en drakstaty som är gjord av guld!

Filmen innehåller några instressanta och ointetsägande flashbacks, som ska ge en bakgrundsförklaring till Chris liv... Hans drivkrafter att kämpa mot orättvisor och mot onda/elaka människor blir dock inte tillräckligt planterat eller förklarat! (tanken var god med dessa scener... men dom hade behövts laddas lite bättre!)

Intressant att se att Roger Moore valde att sänka sig till den här nivån!
Inget mästerverk... snarare tvärtom... Men fan vad bra den funkar på en söndag!!
 
 
Nå väl... en något usel story - men jag får väl erkänna att jag med jämna mellanrum återkommer till den (6 år sen sist då!)
 
 av 5
 

The Quest

0 Läs mer >>
Hittade den här gamla "rullen" på röda korsets loppis... super härligt med tanke på att jag funderade på den för en månad sen... så det kunde jag ju inte låta bli :)
 
Casey har slutat med droger och brott och slagit sig in på den smala stigen. Fru, villa och kombi, och han och hans fru vill adoptera då dom inte kan få barn själva... Problem uppstår samma dag som de sociala myndigheterna ska utvärdera deras lämplighet. Casys gamla brottspartner Nick dyker upp med 2 miljoner dollar , snodda av knarkpoliser och heroin som lurats av colombianska maffia. En efter en ringer kriminella element på hemma hos Casey, medans Nick är ute och röjer undan problem... Casey är till en börja med ovetande om Nicks förehavanden...
 
Bäst i filmen är gangakillens min, när han inser att Casey spolat ner drogerna i slasken!
 
En riktigt bra "rulle", om en riktigt dålig dag för Casey!
 
 
 
  av 5

Thursday

0 Läs mer >>
 
 
 
Dråplig slapstick med e massa roliga komplikationer som kan kopplas till att krympa. Jag var skeptisk, inför att jag såg filmen, att man valt att inte fokusera på Hank Pym.... Men dråpligheten och glimten i ögat blev klockren!
Bästa scen: Slagsmål mellan ant-man och Falcon vid Avengers högkvarter.
 
Filmen är full av produktplaceringar.. och äntligen fanns det några easter-eggs med igen (efter frånvaro i avengers 2)... se till att stanna kvar genom hela eftertexterna bara.... den sista dyker nämligen upp efter det!!!
 
HAbil humor som funkar väldigt bra och jag längtar efter en ant-man 2!
 
 
  av 5
 
 

Ant-man