0 Läs mer >>
                              DVD Film: Jiddra inte med Zohan
Zohan är staten Israels främste agent... men han har tröttnat på allt stridande och utlkämnande av skurkar som han fångat! Han vill bli frisör... han fejkar sin egen död och drar till USA!

Rolig och som vanligt en charmig historia... Sandler får nog dock ta och ge sig snart!
NoneNoneNone

NoneNoneNoneNoneNone
Arrestera min väska!
/R

Jiddra inte med Zohan

2 Läs mer >>
                            DVD Film: The League - Sju hjältar i en klass för sig
En film fulladdad med fiktiva karaktärer från sagor och romaner. Allt från den osynlige mannen, till kapten Nemo och Wilhelmina Harker (från berättelsen om Dracula) m.m.

För den analytiskt lagde  ;), så finns det en del planteringar att hålla reda på... Allt från graven med Quatermains efternamn på (hans döda fru eller son!?) och nämnadet av att Afrika inte tänker låta honom dö... till det att mannen med tavlan har ett hål på väggen i sin tavelsamling!

Enkel och lätt film!NoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

The League

0 Läs mer >>
http://www.samhalle.nu/laromedel/samhalle/konjunktur/konjunktur.html

Ec07 - Konjunkturspel...

0 Läs mer >>
                           DVD Film: Evil Dead 2
Ash tar med sin flickvän Linda på äventyr. Dom smiter in i en stuga, långt ute till skogs, som ska vara tom vid den här tiden på året. Väl inne i stugan hittar Ash en inspelningsanordning och en gammal bok. På inspelningen berättar en gammal man om boken och läser upp den översättning som han gjort av den. Boken är Necronomicon - de dödas bok. Efter det att Ash lyssnat på bandet hörs ett fönster krossas... och Linda blir besatt av någon form av ond ande!

Groovy!

Bruce Campbell kan väl aldrig påstås ha blivit en megastjärna, även om han deltagit i många filmer... Hans insatts kan närmast sägas vara överagerande i den här filmen... Ash är ju i grunden en ofrivillig "hjälte"... nå ja... ofrivillg i alla fall!

Jämför gärna scenerna/klippning i den här filmen med liknande scener/klippning i uppföljaren Army of Darkness!NoneNoneNone
NoneNone

Evil dead 2

1 Läs mer >>
                 DVD Film: The Weather Man
En relationsfilm om väderpresentatören som inte är helt nöjd med vad hans val i livet fört honom fram till!
Bra, men seg film... låt inte spänningen i framsidan lura dig!!NoneNone
/R

The Weather man

2 Läs mer >>
                                De 12 apornas arme - Special Limited Edition

RBLfilmen!

0 Läs mer >>
                       DVD Film: Instängd

Sarah förlorar sin familj i en tragisk bilolycka... Ett år senare så återförenas hon med sina tjejkompisar för att göra en äventyrligutflykt i ett grottsystem. Allt är planerat i minsta detalj. Problemet är bara att den av tjejerna som planerat hela utflykten har ljugit om vad det är för grottsystem som dom ska ta sig igenom. Istället för det kända systemet, så tar vännen Juno med Sarah och dom andra fyra vänninorna till ett okänt och outforskat system!

Väl inne ibland de trånga gångarna och passagerna så blockeras vägen av ett ras, vilket gör att tjejerna inte kan ta sig tillbaka! De måste nu hitta annan väg - Problemet är bara att de har bristande resurser, batterierna till lamporna börjar ta slut... och just ja... något rör sig i mörkret!!!

Gastkramande film - håll någon i handen!

Spoiler
Till er som gillar att analysera - Håll reda på att Sarahs man, Paul, är väldigt inriktad mot Juno vid forsen... Det symboliska slutet visar att Sarahs ande blir kvar nere bland systemen, med monstren! Hon har nu förlorat det sista som hon hade kvar - sina vänner!


NoneNoneNoneNone
/R

Instängd

0 Läs mer >>

Kom ihåg lista till provet i rörlig bild.

Absolut viktigast är att du kommer ihåg att MOTIVERA påståenden som du gör!

Här är lista över saker som du kan ta upp.


Lämna in pappersexemplar i början av lektionen på måndagen den 23/3 + skicka in den som bifogad fil till robban.hogberg@analys.urkund.se

Kom ihåg att du ska analysera filmen och inte skriva en recension. Däremot är det inget som säger att du inte får utgå från att berätta om filmen samtidigt som du väver in ett analyserande.

 1. Hur är filmen uppbyggd. (Beskriv hela fisken!)

Planteringar och vändpunkter

Anslag och allt kring detta.

Filmens andra delar.

 1. Tekniska bitar... klipp/övergångar... rörelser/bilder etc.
 2. Filmtyp & Genre.
 3. Intertextuella kopplingar till andra berättelser/filmer/mytologi etc.
 4. Berättarverktygen i största allmänhet - berör hur dessa kommer till uttryck i filmen.
 5. Vad ligger i och utanför filmen.

Tid & Rum.

Story kontra Plot. Även gällande den ordning som berättelsen är berättad i men även i förhållande till det som påverkar handlingen och det som påverkar upplevelsen.

 1. Karaktärerna.
 2. Dialog - gärna med exempel och analys av detta!  (gå in på http://www.imsdb.com/!)
 3. Planteringar & Symboler.
 4. (Semiotiskt om det går)
 5. Välj djupanalys/närläsningsmodell och skriv minst 2 sidor om det. Börja med att förklara vad modellen går ut på (extra viktigt om du väljer en psykologisk modell!) för att sedan jämföra mot filmen.
 6. Något om filmens berättarkomponenter i övrigt.
Lycka till!                

Kom ihåg listan inför...

0 Läs mer >>
                                 DVD Film: Mr. Brooks

Mr. Brooks är en välrenomerad och högt ansedd person i samhället. Ingen känner dock till hans mörka sida och hemligthet. Han har ett alterego och en person till i sitt medvetande - Marshall! Marshall driver på mr.Brooks beroende av att mörda människor...

Mr.Brooks och Marshall får problem, när en person bevittnar deras mord och utpressar Mr.Brooks för detta. Utpressaren kräver dock inga pengar - utan snarare att få vara med när Brooks dödar nästa gång!

Lysande och gastkramande... En hel del småkonflikter och problem som ska lösas - den nitiske polisen (spelad av Demi Moore) och Mr.Brooks dotter som döljer något kring sitt Collegeavhopp!

Filmen bör ses!!!! - Kevin Costner har nog aldrig varit bättre!!NoneNoneNoneNone
/R

Mr. Brooks

0 Läs mer >>
                                DVD Film: Life of Brian - Ett herrans liv
Den klassiska montypython filmen med Jesus förväxlingar!
Fullkomligt lysande och klassisk!!
´Nuff saidNoneNoneNoneNone
                    None
/R

Life of Brian