0 Läs mer >>

Bröderna Hank och Andy Hansson har penga problem på varsit håll och på olika sätt, den äldre broden föreslår ett rån mot deras föräldrarars försäkrade juvelaffär... Allt spårar urdå den yngre brodern tar med en kumpan när han ska råna butiken... Brödernas ovana inför denna situation ställertill det för dom, samtidigt som både kumpan och det oväntade butiksbiträdet skjuter varandra vid rånet!

Spännande film med intressanta fokalisationsbyten och kronologisk tillbakahopp kopplade till dessa!!!

Spännande film som inte är över hypad utan känns mer trivial och jordnära... Och med detta menar jag t.ex. att det är kring brottet av en liten butik istället för en megastor bank, som handlingen kretsar kring!

3 monster+

2 kakor.

/R

Before the devil know...

1 Läs mer >>

Filmens handling är lika förvirrande som brilliant... den förvirrar samtidigt som den är simpel - Precis som magin/illusionerna som handlingen krestar kring!

Filmens handling följer två magiker/illusionisters rivalitetoch kamp för att överglänsa varandra.. Som huvudkaraktär får vi nog dock främst följa Dunant spelad av Hugh Jackman... I slutänden knänns det dock inte som att han varit filmens protagonist... dvs någon som går vinnande i striden efter att ha slagit sig ur ett underläge genom filmenshandling! Även om man känner empatioch "hejar" på honom igenom filmen... så får slutet mig att fundera en gång till! ;)

Mycket bra film

4+

kakfat!

/R

Prestige

0 Läs mer >>

Den modernare versionen av denna klassiska thriller rulle, tar historien in i en djupare krets av berättande; hot; motiv etc. jämfört med den gamla klassiska!

Redan i början av filmen kommer det tydliga skillnader: Berättelsen är en memoarskrivelse av dottern till Sam Bowden. Detta ger oss dock ett avslöjande att dottern kommer att överleva! Motiven för Max Cady och Cady karaktärens personlighet är tydligare än i den gamla filmen... detta gör filmen något mindre intelligentdå tittaren får det mesta skrivet på näsan... I den gamla filmen så spelas Cady av Robert Mitchum, och då är det mpnga outtalade saker, som tittaren själv får lista ut! - Det är ju naturligtvis en smaksak... men jag föredrar nog den äldre versionen ur denna aspekt. Däremot är ju Robert DeNiros rollprestation starkare som genomond badguy än Mitchum.

Jag uppskattar Mitchums och Gregory Pecks små roller i denna nyare film... Det är ju naturligtvis så att det inte finns någon relevans att göra om samma film helt pch hållet utan förändringar... och det har Scorcese lyckats med! Jag rekommenderar er att se den gamla filmen först!

4 monster

3 kakor

/R

Cape Fear

0 Läs mer >>
Stiller spelar rollen som Eddie, som är en kille i 40 årskris... dvs tvärtom mot den vanliga... för Eddie är inte gift och har inget stadigt förhållande... Han träffar Lila av en slump och allt verkar grönt... dom gifter sig och då märker Eddie några obekväma sanningar om Lila.

Tyvärr är det här den sämsta Stiller filmen hittills! Några krystade sexskämt som aldrig riktigt är roliga... filmen är dock enkel och lätt!(=Många kakor!)

None
NoneNoneNone

/R

Heartbreak kid

0 Läs mer >>
Denna film är inspelad 1995 och utspelar sig i en framtid bara ett par år framåt... för att vara mer exakt så är det dagarna innan milleniumskiftet. Någonstans känns det som ett degenererat samhälle... vari kriminalitet har tagit ett rejält grepp om det amerikanska samhället, samtidigt som det har blivit mer av en polisstat.
                                 DVD Film: Strange Days
Filmens handling bär tecken av sci-fi, dels på grund av samhällets utveckling... men kanske mest för att virtual reality biten (som inte var jätte sci-fi ens då) utvecklats till att förmedla inte bara bild utan även känslor!

Den f.d. polisen Lenny blir kontaktad av sin vän Iris(som är prostituerad) då hon har hamnat i knipa...Iris hinner dock inte prata med Lenny utan lämnar ett VR-band(dom finns på mini-discar... vilket är tydliga tidsmarkörer för när filmen gjordes, med tanke på att dom försvann i och med mp3-spelarna!). Senare får Lenny ett annat VR-Band skickat till sig.. vilket innehåller mordet på Iris!

En god mix av thriller och sci-fi!

Filmen rekommenderas starkt!

NoneNoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

/R

Strange Days

0 Läs mer >>
                        

Det bästa med den nya Hulken filmen är att den inte gör som alla andra serietidningsbaserade hjältehistorier.. dvs berättar historien från scratch och tar upp hur karaktären blev den han är! Som jag tidigare pekat på så finns det alltid en risk med detta, då det skapar en pilotkänsla!

Regisören till Hulken har varit smart nog att inte börja om från början (DETTA  TROTS DET STORA FIAOSKO SOM ÁNG LEE GJORDE!) Istället får vi denna intro i förtexterna och vi hoppar istället in i Bruce Banners kamp att bli av med denna förbannelse och flykt från Överste Ross och hans "Hulkbuster grupp".

Filmen är o.k., men den saknar djup. Naturligtvis plus poäng för de vinkar till den gamla serien som finns... det vill säga att Lou Ferrigno gör rösten till Hulken och spelar vakt... vidare hörs ledmotivet till serien vid ett tillfälle! Dessutom skymtar Bill Bixby förbi på en tv hemma hos Bruce Banner!

Stark tvåa
NoneNoneNone
NoneNoneNone

Jag ser naturligtvis fram emot att se den "krossover" som verkar vara på gång, i och med slutet!!!

/R

Hulken

0 Läs mer >>
Nog har man allt  sett ett och annat avsnitt av den här serien... Det måste erkännas... kanske inte för att jag varit intresserad av seriens tema eller att någon av karaktärerna varit direkt lockande att följa! Serien har dock varit enkel, med korta och lättförståeliga teman i avsnitten, de har gått på sändningstid när det inte funnits något annat som varit bättre att se och dessutom kunde man komma in varsom helst i serien utan att man direkt missat något! - Med detta i bakhuvudet var jag naturligtvis tvungen att se avslutningen på det hela... precis på samma sätt som man var tvungen att se sista avsnittet av Seinfeldt och Vänner!

Filmen känns som tre avsnitt staplade ovanpå varandra... vilket inte är negativt när det gäller Sex and the City... man köper konceptet! Det har varit en del skriverier om att serien och filmen verkar fördummande och hämmar kvinnans rätt till t.ex. lika lön... Dessa påståenden och åsikter kan jag förstå mig på... Det finns naturligtvis en underliggande kvinnosaks fråga och rätten för en kvinna att få vara mer än bara älskarinna, kokerska och mamma och i detta för filmen fram något positivt! Men detta är bara biprodukter av filmens verkliga tema(och seriens) vilket är att sälja en livstil och sälja konsumtionen som den yttersta glädjen! Filmen skulle lika gärna kunna ha titeln "Kvinnor på Manhattan och dagens i-landsproblem"! och det är här som jag håller med t.ex. Wiklund!

Filmen är en bra finish på serien... dessvärre drar den äckliga produktplaceringen med väskor, tidningar m.m. ner betyget... tror inte att jag direkt kan sätta ett monsterbetyg... filmen är dock enkel och lättsmält och får därför tre kakor!

Vi får hoppas att detta inte drar igång en trend av att göra filmer på flera sitcomserier... Men ryktet går ju om en Vännerfilm... så det är väl att hoppas lite väl mycket!
NoneNoneNone
/R

Sex and the City

0 Läs mer >>
Indiana Jones återtåg på bioduken... och allt är som det brukar... piska, ormfobi, kärleksbekymmer och den religiösa vinkeln!
                                        DVD Film: Indiana Jones och Kristalldödskallens Konungarike
Filmen är underhållande och lätt att ta till sig... sen har jag läst många recensioner med klagomål över ufovinkeln... men hallå - Vem har regisserat filmen... ganska obvious! Ligger rätt i tiden, både med tanke på att kopiorna i National Treasure- och Mumien-filmerna nu är på tapeten igen! - Vad får vi se härnäst tro... en åldrad Richard Chamberlain i rollen som Allan Quatermain från Kung Salamos Sk(r)att (engelsk titel: King Solomos mines!)

NoneNoneNone
None

/R

Indiana Jones och Kri...

3 Läs mer >>
I filmen Sideways möter vi de två f.d. rumskamraterna Jack och Miles. Miles har för en kort tid sedan skilt sig och Jack ska snart gifta sig! De är på tur i Californien och  besöker olika vingårdar... detta är någon form av ersättning för en svensexa för Jack... och han har planerat att så lite vildhavre innan han går in i äktenskapet!

                   DVD Film: Sideways

Lite tungrodd ibland... men det är helt klart en sevärd film, med bitvisa roliga inslag och poetisk rättvisa! ;)
Välgjord och välspelad av skådisarna!

NoneNoneNoneNone

/R

Sideways

1 Läs mer >>

En grupp f.d. agenter från diverse olika ursprung sammankallas,
några år efter kalla krigets slut, för att utföra en stöt. Dom ska slå
ut en grupp människor och ta en silvergrå väska.


                             DVD Film: Ronin

Filmen är högexplosiv och med en massa härliga biljakter!

Jean Reno, Jonathan Pryce, Robert DeNiro, Sean Bean och
Stellan Skarsgård finns på rollistan. + Överskurken från Moonraker!


NoneNoneNoneNone
NoneNone
/R

Ronin

0 Läs mer >>

Superhjältarna i världen får problem när en våg av stämningar
från den civila befolkningen slår emot dem med full kraft.
Den amerikanska regeringen ger superhjältarna möjlighet att
gå i exil och leva som vanliga "svenssons" mot att de hänger
capen på hyllan! 

                              DVD Film: Superhjältarna

Mr. Incredible och Elastaflickan har precis
gift sig och startar familj i samma veva... 15 år in i framtiden
saknar Mr.Incredible sitt gamla liv och börjar att göra små ingrepp
mot brott, under täckmantel!

Som ett stort fan av superhjältar, i främst Marvel(läs under kategorin
Serietidningsbaserat!), gillar jag naturligtvis den här filmen... Jag
tycker dock inte att den i tillräckligt stor utsträckning talar till mindre
barn, så som andra Pixarfilmer(ex: Bilar), - för att den skulle gjort
detta så hade varit nödvändigt att lägga intertextualiteten till mer kända
superhjältar... så som t.ex. Spindelmannen.


Roliga små detaljer, så som nedklankande på superhjältar med cape!

NoneNoneNone
None


/R

Superhjältarna

4 Läs mer >>

Precis som ettan, så börjar tvåan med ett förstörande av storyn...
berättelsen börjar med att Kiddo/The bride berättar om att hon är
på väg att mot sitt slut mål - att döda Bill. Historien tätnar och en
massa poetisk rättvisa tillsammans med en sensmoral att heder
mellan bovar inte finns! En del planteringar som Pai-Meis 5
punktsslag blommar!

                                 DVD Film: Kill Bill - Volume 2

Filmen är egen men storymässigt förutsägbar... Men det är inte
själva berättelsen som är i centrum för det som Tarrantino vill
förmedla... Det är de häftiga scenerna, det är det poetiska och
nakna våldets dramatik! I Kill Bill är hämnden i fokus...
hämnden på Bill - Ändå dröjer berättelsen kvar vid underhuggarnas
död... Naturligtvis för att ge karaktären "the Bride" ett djup och en
förklaring! Sen kan man naturligtvis fundera kring Tarrantinos egna
personliga motiv och våldsfixering, som fundament för historiens
upplägg! Personligen har jag något emot Kill Billfilmerna då det
skulle vara enkelt att göra dom något mer kittlande och spännande...
i och med att slutet avslöjas och tas upp i början så blir handlingen
en transportsträcka... Det är inte så att jag inte förstår mig på filmen
och dess intentioner.. den har naturligtvis sina förtjänster och goda
 sidor... Jag anser dock att berättelsen blir lite platt och saknar en
tillfredställande nerv!


Summa summarum... en härlig produktion med en usel och avslöjande berättarordning!


NoneNoneNone

/R

Kill Bill vol 2.