0 Läs mer >>
                                             DVD Film: Ladyhawke
En tapperriddare och en fager adelsdam blir förälskade...  men en man av gud är sjukligt besatt av kvinnan och ingår ett avtal med djävluen, för att förbanna paret!

Filmen är romantisk och samtidigt så är det en hel del action... perfekt för en hemmakväll med date!!NoneNoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

Ladyhawke

0 Läs mer >>
                          DVD Film: Van Helsing

Snäppet mindre känd än vampyren Dracula, är mannen som jagade honom - Van Helsing. I den här filmen karaktäriserad av Hugh Jackman, som en superhjälte på 1800-talet... i tjänst hos Vatikanen för att hålla reda på världen.

Van Helsing har i början av handlingen likviderat Mr. Hyde och får i uppdrag att åka till Transylvanien för att ta hand om Dracula!

I filmen finns förutom Mr.Hyde även varulvar, hondjävlar och Frankensteins monster, inhämtade från andra litterära berättelser... även om dom avviker en smula från sina orginal! (titta och jämför!!!)NoneNoneNoneNoneNone
NoneNoneNone
/R

Van Helsing

0 Läs mer >>
                              DVD Film: Underworld
Spännande och bra film om kampen mellan Varulvar (Lycans) och Vampyrer.

Vi får följa spåraren Selene (Kate Beckinsale), som börjar misstänka att de tillsynes utrotade Lycans planerar att vända förutsättningarna... Dessutom verkar det som om en av de mest legendariska vampyrkrigarna har ljugit om sitt dåd, att ha dödat den främste av Lycans, och därmed är en förrädare!NoneNoneNoneNone
/R

Underworld

0 Läs mer >>
                            DVD Film: Sällskapsresan 2 - Snowroller

Stig-Helmer och Ole fortsätter att följa typiska svenska semestertrender. Alpresan är snäppet sämre än orginalet... men fortfarande en trea!


NoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
/R

Sällskapsresan II - S...

0 Läs mer >>
                                      DVD Film: Sällskapsresan

Klassisk svensk komedi! Bra och härlig... klassiska citat som "Bära hem Berra" och "Hej på dig"
Våldsamt rolig


NoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
/R

Sällskapsresan

2 Läs mer >>

                            DVD Film: Jorden runt på 80 dagar

Aldrig tidigare har begreppet "fritolkning" varit så fritt... Och hade vi riggat en kamera så hade vi kunnet få ett nytt dokumenterat världsrekord i hur många varv en upphovsman kan vända sig i sin grav! Stackar Jules Verne!!!

Nä den här smörjan får inget betyg!


Ärtor ut

/R

Jorden runt på 80 dag...

0 Läs mer >>
                            DVD Film: Requiem for a dream

En Requiem-mässa är en katolsk mässa med fokus på bön för de avlidna. Benämningen kommer av inledningsorden "Requiem aeternam dona eis Domine" - "Giv dem evig vila, Herre". Källa Wikipedia.Filmens titel anspelar alltså på en dröm som dött, men som bör hyllas och uppmärksammas!

Jag ser mycket film... ömsom vin ömsom vatten. Jag har sett många filmer som jag uppskattat och avnjutit. Men få filmer hoppar upp och sparkar en i magen, som den här filmen. - Jag såg ju nyligen "Män som hatar kvinnor", och den hade jag  en liknande känsla efter. Den här filmen är annorlunda, då jag gillar den både ur filmteknisk synpunkt och det budskap och den "lärdom" som kommer med handlingen!

Det bildmässiga berättandet har många intressanta grepp... Splitscreen om hur två personer upplever varandra eller något speciellt (ofta användandet av droger!)... Bildmässiga övergångar från den ena karaktärens upplevelser av sitt beroende/oförmåga att "fungera" går över i en av de andra karaktärernas liknande situation! Bildensfladrande vid en karaktärs abstinens... Kamerans åkning, som får karaktären att verka flyta fram över golvet, efter att en av karaktärerna har böjt en av sina principer och gått emot sin egen moral!

Handlingen cirkulerar kring Harry, som är son till karaktären Sara; ihop med Marion; och bästa kompis med Ty. Även om handlingen tydligt fokuserar på Harry, så får vi även följa dom andra karaktärerna i ganska långa och centrala passager! - Att säga att Harry är filmens huvudkaraktär kan lätt bli motsagt. Alla fyra karaktärer drömmer om ett bättre liv. Sara, som förlorat sin man och som sällan träffar Harry, drömmer om att få vara stolt över sin son och få känna sig behövd. Marion drömmer om att slippa vara beroende av sina föräldrar. Ty och Harry drömmer om att vara ekonomiskt oberoende... framförallt drömmer Harry om ett liv med Marion.

I början av handlingen är Harry ganska misslyckad och han utnyttjar sina mamma i det att han gång på gång säljer hennes tv... som hon sedan får gå och köpa tillbaka! Sara har dock inget emot det... "Jag har bara Harry" säger hon när "loppis försäljaren" säger att hon borde prata med polisen om sin son!

Marion uppskattar den uppmärksamhet hon får av Harry och framförallt de planer som dom målar upp kring hennes design drömmar... Dom använder narkotika tillsammans och flyttar närmare varandra känslomässigt med hjälp av dom!

Sara får ett samtal som förändrar hennes grå vardag - hon ska få vara med på TV - Till det vill hon se fin ut.. hon kommer dock inte i sin favorit klänning och börjar banta! Ganska tidigt märks det dock att hon har problem som liknar beroendet som Harry har!

Ty vill bli någon som han mamma kan vara stolt över!

Filmens budskap är att beroende förstör människor. Det får människor att ersätta sina drömmar med subsitut och lindar in oss i tvång! Beroendet tar inte hänsyn till vem vi är eller vad våra drömmar/motiv är... det kommer att krossa oss lika fullt och lämna oss i spillror som söndertrasade skärvor på marken!

Kort och gott .... se filmen!!!
 


NoneNoneNoneNoneNone
Ärtor ut!
/R

Requiem for a dream

2 Läs mer >>

                              DVD Film: Queen of the Damned - De fördömdas drottning
Den grymt underskattade uppföljaren till En vampyrs bekännelse. En film som är Aaliyah sista film, innan hon dog, och den bästa rolltolkning som Stuart Townsend någonsin gjort! Jag gillar den här filmen av många anledningar... den främsta är att musiken passar som handen i handsken. Mitt råd är dock att se filmen först och sedan lyssna på soundtracket! Sen gillar jag filmen utifrån den fördjupning av vampyrsmyten, som den gör!

Lestat (samma karaktär som Tom Cruise gör i En vampyrs bekännelse) vaknar upp på i vår tid, efter att ha sovit ett sekel! Han finner sig hemma i vår tid och märker att han sympatiserar mer med det mänskliga samhället än med sina gelikars! Han börjar att framträda offentligt i rollen som sångare i ett rockband... och i låtarna som bandet framför, så avslöjar han livet som vampyr! Han hamnar därför i kollission med alla andra vampyrer, som vill likvidera honom!

Hans offentlighet lockar dock inte bara fram sina "bröder och systrars" hat.. han väcker även vampyrernas "urmoder"Akkasha till liv, från sin mång tusenåriga sömn! Hon lockas av att äntligen ha hittat en jämlike i att leva livet som vampyr öppet och dominerande över mänskligheten!

Anne Rice är bra underskattad... och jag hoppas verkligen att fler av hennes böcker filmatiseras!!!


NoneNoneNoneNone

Queen of the damned

0 Läs mer >>
                   DVD Film: Max Payne
Maxs fru och barn blev mördade några år tillbaka och efter det är Max inte sig själv längre. Han har tappat relationen med sin partner i polisjobbet och lämnat morddivisionen på distriktet.. Nu jobbar han längst ner i källaren med en kontorstjänst, vari han arkiverar nedlagda utredningar. - På kvällarna tar han dock och letar efter sin familjs mördare och letar bakom varje ledtråd som polisen struntat i... En person som han förföljer har en tatuering som leder vidare på ett oväntat sätt!

Mycket pang pang och spänning!!!NoneNoneNone
NoneNoneNone
/R

Max Payne

0 Läs mer >>
                  DVD Film: Robocop 3

Den svagaste filmen i triologin... och visst känns det en smula som en urvriden trasa, som man envisas med att fortsätta krama ur. Någonstans gillar jag dock filmen!

OCP sjunger på sista versen, då dom blivit uppköpta av en ultra-mage koncern från Japan. Kvar återstår målet att omforma Detroit till Deltacity. För att kunna genomföra det så avhyses människorna som bor i området Cadillac hill av s.k. Rehab soldater... Människorna får veta att de ska omlokaliseras till annat boende, där dom ska få jobb. Dom forslas iväg i bussar och hörs aldrig mera av. (Nazi kopplingen kunde ha fördjupats här tycker jag!)

Robocop och hans partner Anne Lewis kommer underfund vad Rehab håller på med och försöker hindra dom!NoneNoneNone
NoneNoneNone
/R

Robocop 3

0 Läs mer >>
                       DVD Film: Babylon A.D.
I en degenererad och politiskt omvälvd framtid får legosoldaten Toorop i uppdrag att leverera en ung kvinna till New York från Kazaktstan. Toorop är tveksam till att ta på sig uppdraget, främst av den anledningen att personen som hyr honom är någon han föraktar... Toorop tar dock uppdraget då det innebär att han får en ny identitet/nytt passkontrolnummer (som är en sond som sätts in i kroppen!) - Han får därmed chansen att ta sig hem till amerika igen, efter att ha utvisats på livstid!

Högt tempo och bra aktion... viss vändning i slutet räddar filmen... men i det stora hela en rätt urvattnad historia!NoneNone
NoneNoneNone

Babylon A.D

0 Läs mer >>
                                       DVD Film: No Retreat, No Surrender
Häromdagen fick jag en släng av van Damme sjukan... kanske hade det och göra med artikeln i Allt om film angående hans senaste film, i rollen som sig "själv"!

Den här filmen är härligt mycket 80-talet... med breakdance, robotdancen, kruligt fluffiga hår på tjejerna... att se ut som Michael Jacksson var något positivt och karate var på tapeten!

Tekniskt sett så suger den här filmen... inte bara med tanke på det blir några inre monologer a´la "Våra bästa år".  Det är mycket nostalgi i att se filmen, men till syvende och sist så infinner sig känslan av att jag hade kunnat filma/klippa/regisera filmen bättre! :)
/RNone

No retreat, no surren...