1 Läs mer >>
                                 DVD Film: Mad Max
I en närbelägen framtid står den mänskliga civilisationen på fallrepet. Skurkar kan härja relativt fritt  och ute på landsbyggden är polisen tuffa, men samtidigt underbemannade. Hjälten Max kör ihjäl polismördaren "knightrider" och som hämnd börjar dennes gäng att terrorisera i området.

Denna film anses vara kult, men är ett exempel på filmer där uppföljare faktiskt är bättre än orginalet!
Är filmen verkligen sci-fi - Enligt min mening så är den inte det! Möjligen tvåan och trean... men inte den här!!!


NoneNone
/R

Mad Max

0 Läs mer >>
                           DVD Film: Get Smart

Get smart handlar om agent Maxvell Smart som jobbat på den amerikanska byrån CONTROL. Deras jobb är att bevaka hot mot den amerikanska staten. Deras främsta hot är organisationen KAOS, som gör allt för att ställa till det för USA genom att tillhandahålla atomvapen till diktaturer!

FIlmen funkade bra... en komisk agenthistoria som inte överdirver. Smålustig och mycket slapstick humor! Mycket med intertext till James Bond... Bland annat så är det en fallskärmsscen som har direkta kopplingar till Moonrakker. Även om skurkfiguren Kalip inte har samma typ av tänder som Jaws!

Mycket bra film att se en söndag.NoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone

/R

Get smart

0 Läs mer >>
                               DVD Film: Madagaskar 2

Djuren från New York är tillbaka, och nu är de på väg hem! Pingvinerna har fixat till ett gammalt flygplan, men på vägen tar soppan slut och dom störtar rakt ner i ett djurreservat i Afrika!

Filmen funkar.... men tyvärr blir det nog ytterligare uppföljare på det här - dom är ju inte hemma än!!!NoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

Madagaskar 2

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Fighter
Vem hade kunnat tro att dom kunde göra bra film i Danmark!?

Titeln och alla fightingscener i trailern till trots så är den här filmen främst en dramafilm där relationer i den muslimska tjejen Aischas liv, står i centrum... Relationen främst till sin far och sin storebror. Relationen till sin egen roll som muslimsk flicka, som ska hålla på sin heder och inte vara frisläppt i för stor grad. På filmens framsida beskrivs filmen som "Karate kid möter Skruva den som Beckham", och jag håller med om detta - fast i omvänd ordning!

Filmen är bra, och man behöver inte vara "invandrare" själv för att kunna ta till sig handlingen. Oavsett vem vi är så finns det ju alltid förväntningar på oss. Vem får jag vara i den/de grupper jag deltar i... det som är annorlunda för mig jämfört med Aischas situation är att hon inte fritt kan välja vilka grupper som hon kan delta i!
NoneNoneNoneNone
None
Arrestera min väska
/R

Fighter

0 Läs mer >>
                            DVD Film: Snatch
Guy Ritchies film om brottsliga handlingar som korsar varandras "vardag"... en juvelstöld som inte levereras som den ska, då skurken har ett spelberoende som håller honom kvar i London... en olaglig boxningsmatch som strulas till då en av boxarna blir nedslagna i en husvagnsdeal!

Brad Pitt och Vinnie Jones är lysande!!!
Våldsamt bra :)NoneNoneNoneNone
NoneNone
/R

Snatch

0 Läs mer >>
                                       DVD Film: Bedtime Stories

Detta är nog den mest charmiga Adam Sandler film som jag sett... ingen arg och fummelfilm som alla hans andra, utan helt enkelt mysig och charmig.

Filmen handlar om Skeeter som jobbar som en allt-i-allo på ett hotell. Hotellets ägare lovade Skeeters far, när han sålde det till honom, att Skeeter skulle få ta över det om han fortfarande var aktiv i Hotellbranschen vid vuxen ålder,... Något som ägaren dock glömt bort!
NoneNoneNoneNone 
                                  None

/R

Bedtime stories

0 Läs mer >>
                                DVD Film: In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale

Ta Sagan om ringen triologin... släng bort ringen... behåll John Rhyes Davies... ta bort hoberna... döp om orcherna till Kruger. + att man tillsätter Ray Liotta som en ond trollkarl - Någon mer än jag som är skeptisk???

Mannen vid namn "Farmer" hamnar mitt i den onde trollkarlens/"mage"(spelad av Ray Liotta!) försök att störta kungariket.  Den onde magens här av Kruger sveper genom landet och de dödar Farmers son och tillfångatar hans fru... Farmer beger sig efter Krugerarmen för att rädda sin fru.

Samtidigt så försöker den onde magen att störta rikets kung, med hjälp av kungens brorson(som även är tronarvinge!).

Filmen innehåller många stereotypadrag av äventyr och fantasy... Och många suckar som man drar ligger i just att det "här har jag sett förut" och det där har dom "snott därifrån". I slutänden är det dock en rätt hygglig och behaglig rulle. Min enda invändning är kanske dess förutsägbarhet - Man förstod vad Farmers ursprung var långt innan det blev uttalat!!!(men jag är ju skadad av sånt här också!)

Många kända skådisansikten:


Jason Statham... Farmer

Leelee Sobieski... Muriella

John Rhys-Davies... Merick

Ron Perlman... Norick

Claire Forlani... Solana

Kristanna Loken... Elora

Matthew Lillard... Duke Fallow

Brian J. White... Commander Tarish (as Brian White)

Mike Dopud... General Backler
Will Sanderson... Bastian

Tania Saulnier... Tawlyn

Ray Liotta... Gallian

Burt Reynolds... King Konreid

Gabrielle Rose... Delinda

Terence Kelly... Trumaine
NoneNoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

In the name of the Ki...

0 Läs mer >>
                         DVD Film: The Wedding Singer

Bra och varm film om den misslyckade rocksångaren som extraknäcker som sångare på bröllop. Våldsamt bra låtar och Billy Idol utlovas!!!! :)NoneNoneNone
                           None

Ärtor ut!
/R

Wedding singer

0 Läs mer >>

                       Undergångens arkitektur / Homo Sapiens 1900

Som vanligt kan dokumentärer bli lite segdragna i undervisningen. Den här filmen behandlar ju ett viktigt tema, och anlägger därför ett extra lugnt tempo!

Den handlar om hur nazismen inte bara pratade om rasförädling av människor. Att plocka bort raser som konkurrerade och att rensa ovärdiga i de egna leden... utan hur man använde konst och kultur som ledstjärnor och förebilder i denna raskamp! Nazismen är i sanning hemsk!

/R

Undergångens arkitekt...

0 Läs mer >>

                         DVD Film: The Others
En gastkramande thriller om en mammas överbeskyddande av sin ljuskänsliga barn... och är det inte lite skumt med huset som dom bor i... för att inte tala om det nya tjänstefolket!!

Brrrr.....  Isande bra thriller!NoneNoneNoneNone
/R

The Others

0 Läs mer >>

                          DVD Film: Dodgeball - En komedi som siktar lågt och skjuter skarpt
Oj... här var ett utkast som jag glömt att publicera!
Lýsande David mot Goliat historia, om det lilla gymmet som tävlar för sin överlevnad mot det stora gymmet! Ben Stiller har aldrig varit sliskigare!!!

 

NoneNoneNoneNone
                                   None

Dodgeball

0 Läs mer >>
Den här filmen börjar ganska mörkt för att vara en Disneyfilm... Hunden Bolt har växt upp på en TVinspelning och tror att det som pågår under inspelningen är verkligt! Genom diverse förveklingar kommer Bolt ut i det verkliga livet och tror att vanlig frigolit har tagit bort hans krafter - Nu måste han hitta tillbaka till sin matte Penny! Udda hjälpkamrater på vägen (bilden nedan!). Kanske för lite äldre barn, ändå! Säg 7+ eller så!

                                   DVD Film: BoltNoneNoneNone
NoneNone
/R

Bolt