0 Läs mer >>


En av de absolut bästa filmerna jag vet :)
Det här är början av filmen!
/R

In the mouth of madne...

0 Läs mer >>
                  DVD Film: Anger Management
Troligtvis den bästa film som Adam Sandler varit med i! Men det är ju svårt att vara usel när Jack Nicholson bär upp hela rullen!!! Tokbra mimik!

NoneNoneNone
                     None
/R

Anger management

0 Läs mer >>
                DVD Film: The Day the Earth Stood Still

Utomjordingen kommer till jorden för att rädda den från mänskligheten.

En av de svagare sci-fi filmer jag sätt på ett bra tag - trots att temat om mänsklighetens överutnyttjande jordens resurser och belastandet av biosfären!

Nja... svag tvåa!

NoneNone
NoneNone

/R

The day the earth sto...

0 Läs mer >>

Star Wars på svenska!

1 Läs mer >>

Alternativt Star Wars

0 Läs mer >>


Titta jag kan oxå - Tack Starfield!!

/R

Film på bloggen :)

1 Läs mer >>
Klicka för större bild

Artikel om film på Högbergsskolan

MVH Robban

Film på Högbergsskola...

0 Läs mer >>
                           DVD Film: The Scorpion King 2 - Rise of a Warrior

En ung man svär att hämnas sin far och börjar sin bana mot att bli del i kungens livgarde. När han kommer tillbaka efter många år, så är dock den gamle kungen död och pappans mördare besitter tronen. Pojken tvingas att svära lojalitet till den nye kungen, och tvingas bevisa det genom att döda sin bror - Något han motsätter sig, och därmed måste han fly landet...

Filmens historiebild är lite felaktig, då den blandar in greker, samtidigt som Hammurabi och Egyptens faraoner. Vidare så blandas den grekiska mytologin om Minotauren och underjorden in... parat med Damokles svärd, som ger tydliga intertextuella vibbar till Excalibur. Läs mer om det på wikipedia.

Filmen följer Äventyrsgenren/sagans mönster med en pojke, som tvingas iväg, hittar ett vapen som har ett namn slåss mot en häxa eller drake (i det här fallet en ond kung, med magiska krafter) vinner flickan och halva kungariket!

Någonstans ger avslutningen en indikation på att detta ska vara förhistorien till första filmen!

NoneNone
NoneNoneNone
/R

Scorpion King 2

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Hitman
En agent som tillhör en hemlig organisation blir lurad och är nu ute efter att få tag i dom som ligger bakom hans senaste kontrakt... Han blir tvungen att dra med en civilist, en tjej, som är insyltad i det hela!

Ja mycket action och lite hjärna i den här filmen - perfekt för en söndagkväll som den här! Lite för mycket av Bourne Identity och James Bond - Men, Hey, rullen funkar!
NoneNone
NoneNoneNoneNone
/R

Hitman

0 Läs mer >>
                          DVD Film: Hero Wanted
Nja... den här filmen var väl ok... men jag kan nog säga att jag kunde ha varit utan den också! Varken Cuba Gooding eller Ray Liotta gör någon starkare insats. Behållningen ligger nog i att fokalisatorn bryter den kronologiska berättarordningen, genom att återberätta saker!
NoneNone
/R

Hero Wanted

0 Läs mer >>
DVD Film: Benjamin Buttons otroliga liv

I den här filmen ska ni hålla reda på några roliga symboler och intressanta detaljer.
Först och främst så finns det några åsknedslag, som tydligen ska vara sju - men jag och min bror fick bara ihop sex stycken! Sen finns det tiden som symbol... Den gömms i klockor, men även genom ljud, solnedgångar, tidvatten och naturligtvis i de mänskliga kropparna! Ytterligare intressant är kolibrin, som ska stå för frihet och mirakel/hopp!

Filmen ger ett nytt och fräscht perspektiv på livet, genom Benjamin Buttons bak och framvända liv. Brad Pitt spelar Benjamin, som blir lämnad på trappan till ett ålderdomshem - då hans pappa gripits av panik p.g.a.  Benjamins yttre åldrande. Benjamins mamma har dessutom dött i barnsäng, vilket inte gör det lättare... Benjamin blir omhändertagen av en kvinna, som han kommer att kalla för mamma. Denna kvinna är "sköterska" på ålderdomshemmet.

Genom sin uppväxt som åldring och som en i gänget bland de äldre, så lär sig Benjamin att se varje dag som om den skulle bli den sista... och hans omgivning ändras och han lär sig att sakna och uppskatta den tid han får med sin omgivning.

Filmen får en extra dimension av att Benjamin lär känna den några år yngre flickan Daisy. Även om de till det inre är jämnåriga, och Daisy accepterar Benjamin för hans inre, så är ser omgivningen inte på samma sätt... Deras relation utvecklas och är annorlunda genom filmen, så väl som omgivningens syn på dom! (en konflikt som jag tycker borde ha varit djupare i filmen!) Kontrasten mot Daisy och speciellt Benjamins slut är lysande... Den ställer min(vår) egen tidsnoja på ända...

SPOILER!! För vi kan acceptera en äldre persons död och se den som ett naturligt steg... Men i Benjamins fall, så dör han som ett fysiskt (och till det yttre) barn, men som en åldring i det psyukiska... Något som skakar om en!

Budskapet med filmen ligger någonstans att livet börjar och slutar på liknande sätt; vi kan alltid börja om - det är aldrig för sent för det; Njut av livet.

Tokbra film!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bättre än Forrest Gump, som har jämförts med!
NoneNoneNoneNoneNone

Ärtor ut!
/R

Benjamin Buttons otro...

0 Läs mer >>
             DVD Film: The Producers (2005)

Mel Brooks i all ära... och visst blev slutet bättre än vad man till en början trodde... och visst är Uma Thurman,bra... - Men borde inte Broderick ha lagt av när han fortfarande kom undan med dåligt skådespeleri i Fira med Ferris!?

ja ja... den var ok... fraförallt tack vare Will Ferrel!

NoneNone

Over and out
/R

The producers