0 Läs mer >>
                        DVD Film: Surrogates
En film helt i min smak... lite Demolition man; Gattaca; Johnny Mnemonic; Flykten från N.Y/L.A.; I, robot känsla över filmen. Större delen av mänskligheten har satt sig i situationen att de styr en interaktiv robot  hemifrån. Människorna lämnar aldrig sitt hem, utan låter den interaktiva roboten, Surrogaten, agera ute i det offentliga rummet. Detta har förändrat samhället till att minska brottslighet och sjukdomar! Krig utkämpas också med Surrogater - så det blir lite mer dreamhack än riktiga krig!

Samtidigt har det delat samhället, precis som i Demolition man och i Jonnhy Mnemonic, där en mindre del har valt att inte ingå i det stora samhället... de har istället bildat Surrogat-fria zoner och gått tillbaka till ett mer jordbrukande samhälle - då de tycker att utvecklingen förstör vad det innebär att vara människa!

Bruce Willis spelar polisen som upptäcker att det finns ett vapen som inte bara dödar surrogater, utan även operatörerna... Många invecklingar... och kan man verkligen  vara säker på vem som sitter och styr en viss surrogat, från en dag till en annan!?

Sci-Fi när den är som bäst! Mycket sevärd film!!!
//R

Surrogates

0 Läs mer >>
                       DVD Film: Downloading Nancy

Nancy har fått nog av livet och anlitar en okänd person, som hon mött på internet, att avsluta hennes liv. Hon har ett rörigt förflutet med en mamma som inte lagt märke till henne och gett henne uppmärksamhet på ett bra sätt... Nancys morbror våldförde sig även på henne! Nancy växte därför upp med känslomässiga störningar och en skev bild på sig själv.

I vuxen ålder har Nancy gift sig... men förhållandet blir inte det hon hoppats på, så nu vill hon inte lvea längre!

Filmen är inget man vill se för att handlingen skulle lyfta en själv... Filmen ska ses utifrån estetiska aspekter... som fotot eller möjligen utifrån ett samhälleligt problem.

Intressant är också att fundera över vem som är ond i filmen!? Naturligtvis är hennes mamma och morbror ganska tveksamma(även om vi aldrig får se dom, utan endast höra om dom via Nancy!). Nancys man är ganska självupptagen och lämnar henne ensam på en firmafest, för att koncentrera sig på sin mobil... han verkar heller inte vara intresserad av henne rent sexuellt... och han behandlar henne rent förnedrande i en specifik scen. Men hans främsta brott är självupptagenhet. Till sist har vi mannen som mördar Nancy... Han försöker få henne att ändra sig, men avslutar ändå Nancys liv! Mannen har dessutom sina egna ärr och ett brokigt liv bakom sig!

Jag skulle använda filmen för att diskutera dödshjälp!

Johan Renck har gjort en väldigt bra och modig film!!!
//R

Downloading Nancy

0 Läs mer >>
                    DVD Film: ...och så kom Polly

En typisk Ben Stiller film, där han spelar huvudkarakären Reuben... Reubens fru är otrogen med dykinstruktören på smekmånadens första dag. Reuben beger sig hem och deppar ett tag - hans mamma har varit vänlig nog att meddela alla hans arbetskamrater och vänner... vilket inte hjälper honom direkt!

Reuben hänger dock med ut på fest med en kompis... och där träffar han en gammal klasskompis - Polly... Något som får hans liv att ändras sig!

Kanske lite same, same över Stiller på sistone... dags för något nytt???


                  

//R

...och så kom Polly

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Bröderna Grimm
En rätt underskattad Gilliam-film... Men kunde han inte hittat en bättre skådis än Matt Damon... han passar inte i rollen!!!  Storyn är bra och är ett skolexempel (och överladdat med) på intertextualitet!

Bör ses!//R

Bröderna Grimm

0 Läs mer >>
                                      DVD Film: Big Stan

För en gångs skull lyckas Rob Schneider vara med i en rulle som inte bara är smårolig, utan rejält rolig!!!

Me like it!
//R

Big Stan

0 Läs mer >>
                             DVD Film: Vänner för livet

För en gångs skull så får vi se Adam Sandler i en seriös film, utanför hans normala skrick och gapa humor rullar... Han känns en smula kavat, men det är inget som förstör helhetsintrycket!

Gripande och bra film :)//R

Reign over me