0 Läs mer >>

                               

En film om en föreställning som är ämnad att gå åt pipan, då en nedläggning skulle innebära att alla donationer och investeringar kan kammas hem av klåparna som satt upp pjäsen. - Problemet blir dock att pljäsen blir en hit!!!

Funkar... men Gene Wilder har gjort bättre roller och varit med i bättre filmer!
NoneNone

/R

Det våras för Hitler

0 Läs mer >>
                   DVD Film: Sky High
Will Stronghold ska börja på Highschool - men inte vilket Highschool som helst, utan ett för superhjältar! Han är dessutom inte son till vem som helst. Hans mamma och pappa r nämligen de högst ansedda i superhjältekretsarna!
Problemet för Will är bara att han inte har några krafter alls!

En fräsch superhjältehistoria som bryter av mot både DC och Marvel på ett bra sätt!
NoneNoneNone
                         None

Gott slut
/R

Sky High

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Indiana Jones och det Sista korståget
Då jag och sambon spelat lite Lego-Indiana Jones på X-boxen, så kunde man ju inte annat än att ge efter till impulsen att se någon av filmerna igen!

De tre orginalen är naturligtvis bäst hittills - och tyrvärr så får vi nog både se en femma och sexa!

NoneNoneNoneNone
                      None

/R

Indiana Jones - Det s...

0 Läs mer >>
                         DVD Film: Tropic Thunder
Filmen om en filminspelning kring en bok om Vietnamkriget... Skådisarna i filmen om filmen är riktiga divor och det gör att produktionen inte går som den ska... Regissören dumpar därför skådisarna i djungeln och har riggat kameror  som ska filme deras agerande!

Problemen börjar dock hopa sig.. först och främst sprängs regissören av en gammal fransk mina och för det andra så har skådisarna hamnat mitt i den lokala opiumligans territorium!

Bra film.. Robert Downey Jr. och Tom Cruise är lysande :)

NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone

/R

Tropic Thunder

1 Läs mer >>
DVD Film: Krull

På baksidan av filmens fodral så är det uppmärkt med genren Sci-fi...  - Är Påven muslim??? Nej knappast! Visserligen finns det laservapen och utomjordingar - men utöver detta så vilar historien helt på myt och magi - vilket gör den till Fantasy.

Filmen innehåller många mytologiska figurer, som i sin grund är hämtade från Illiaden & Odysseen och som också återfinns i Tolkien m.m. T.ex. en Cyklop, en trollkarl, en Siare, en gigantisk jättespindel, en bortbyting/kameleont.

Filmen börjar med en berättarröst som förtäljer en profetia om att en prnisessa med ett uråldrigt namn, ska välja en man som hon tillsammans med ska ska styra deras värld. Deras barn ska däremot styra hela galaxen.

Från rymden kommer sedan odjuret i sitt slott (som flyger som ett skepp - på ett sätt som ger vibbar mot en stjärnkryssare från Star Wars!) Odjuret kommer till världen Krull och med hjälp av sina lakejer "Slayers" så krossar han allt motstånd på planeten. - Dessa slayers är utrustade med en form av laservapen(och konstigt nog så ger dom sig i närstrid med dessa vapen, trots att det egentligen är någon form av gevär!). De Slayers som dör ger ifrånsig ett omänskligt skrik och förångas... kvar blir en parasitliknande varselse som kryper ner i jorden. - Något som återfinns i Star Gate sereins Goa ´uld.

Historien kretsar kring prins Colwyn, som i början av filmen ska gifta sig med prinsessan Lyssa. Detta för att deras kungariken ska ingå en allians, som ska bekämpa Odjuret och hans arme.  Dessa avbryter dock cermonin och kidnappar Lyssa. Alla i slottet dödas och Colwyn skadas!

Till Colwyns undsättning kommer "den gamle", Ynyr, som tagit sig ned från det grå berget för att hjälpa Colwyn! Ynyrs budskap är att Colwyn måste hittar Glaiven för att ha en chans! Colwyn är dock en krigare i grunden och inte speciellt hövisk eller kunglig i sitt beteende. Glaiven är ett mytiskt vapen som ingen sett på många århundraden.

Filmen följer mönstret hos en klassisk saga, med en pojlke/prins som beger sig iväg på ett äventyr, dett finns ett vapen med namn(typ excalibur), ett hot (häxa eller drake, typ!), en prinsessa och sen slutar det med giftemål och att prinsen får halvakungariket - vilket naturligtvis är stereotypen för en saga!

Lite väl mycket Kliché i det stora hela!
NoneNone
NoneNoneNoneNone
Gott slut
/R

Krull

0 Läs mer >>
                  DVD Film: Twilight

Bella flyttar hem till sin far i den lilla byn Forks!  På High School träffar hon Edward - men det är något annorlunda med honom... han håller sig för sig själv och är väldigt tillbakadragen. En attraktion och dragning till varandra uppstår mellan Bella och Edward...

Filmen är först och f rämst ett drama, med relationen mellan Bella och Edward i fokus! Det intressanta blir ju hur Edwards hemlighet påverkar deras relation... Hur defacto att han dödat och hans övernaturliga, så väl som hans odödlighet, påverkar Bellas syn på honom... Dessutom påverkar även Edwards familj realtionen!

Kopplat till vampyrkaraktären skiljer sig dessa vampyrer mot andra... de kan t.ex. vistas i ljus - vilket förekommer i andra filmer så som serien Masquerade, där vampyrer som nyligen ätit kan vistas i ljus. Vilket även tar bort behovet av att sova i en kista nere i en mörk källare!

Sedan finns det Anne Rice material i det att Edward kan läsa tankar, hans syster kan sia om framtiden - vilket även Drusilla i Buffy serien kan.

Annorlunda och ganska hyfsad... bra film att se på en date! :)
NoneNoneNone
NoneNoneNone

Twilight

0 Läs mer >>
                       DVD Film: Wild at Heart

Jaha... David Lynch.... hmmm.... vad kan man vänta sig:
1. Symbolik tills man drunknar.
2. Skruvningar i storyn tills man spyr.
3. Betonade detaljer som visar sig vara totalt irrelevanta för historien!
4. Oväntade, men ändå logiska, vändningar i berättelsen.


Wild at heart har för det första väldigt många intertextuella kopplingar till Trollkarlen från Oz. Den har även en hel del planteringar i form av Elvis låtar. och sist men inte minst några intressanta passager där man får fundera om musiken är en del av handlingen eller om det enbart finns till för att förstärka för tittaren(scenen med den kraschade bilen i öknen... om Chris Isaaks låt Wicked Game spelas på radion- varför fortsätter den där den var innan dom stannade, när dom åker?)

Handlingen krestar kring Sailor och Lula, två unga människor som älskar varandra. Något som Lula´s mamma inte gillar... Hon har något emot Sailor, och anlitar en en person att mörda honom. Sailor lyckas dock överleva, men dödar i självförsvar mannen som skulle döda honom. Sailor hamnar därför i fängelse... När han kommer ut så bryter han mot sin villkorliga dom och sticker västerut tillsammans med Lula! Lula´s mamma lejer återigen några torpeder´, som ska ta hand om Sailor!

Som sagt några detaljer är totalt irrelevanta för historien - och tjänar snarast till syfte att virra bort publiken (medvetet dessutom!) Jag köper det, trots allt - Gubben har ju trots allt gjort geni rullar tidigare, som Dune och serien Twin Peaks... så jag förlåter honom. Vad jag inte förlåter är det gudomliga ingripande i form av den goda häxan(intertext till Trollkarlen från Oz, igen!).

Wilhelm Dafoe som äckligt sliskig karaktär, som vanligt... galen och smörig som vanligt!
Nej det här var inte min kopp te, i det stora hela!

              None

Och därmed sjönk Lynch på favvoregisör skalan!
Arrestera hans väska!!!

/R

Wild at Heart

0 Läs mer >>
                 DVD Film: All the Boys Love Mandy Lane

Har du behov av att se en riktigt sunkig b-film - se den här!
Klyschorna duggar tätt i denna hormonstinna slasher/highschool film.

Mandy Lane blir efter ett sommarlov alla grabbars favorit.... hon blir medbjuden till en privat fest ute på en ranch, där allt börjar gå åt skogen - en efter en försvinner festdeltagarna!

En bra film att studera spänningskurvan på!

NoneNone

All the boys love Man...

0 Läs mer >>
                     DVD Film: Lost Boys 2: The tribe

O´boy... det här är en sån där film som man antagligen inte vill se tillsammans med mig (kan jag gissa). Inte för att det är saker i filmen som är dåliga - men jag (inte för att låta skytsam), med mitt tränande öga, kunde förutse det mesta!

Det upphängda hjorthornet, att grabben som stöter på lillasystern råkar illa ut m.m.

Tycker att filmen håller sig kvar i b-filmsträsket på ett sätt som håller äran i behåll för den första filmen. Temalåten, "Cry little sister", har putsas till något... och känns på många sätt mer kopplad till den här filmen (främst på grund av att handlingen krestar kring ett syskonpar!)

Filmen innehåller naturligtvis en sevärd comeback från Corey Feldman... och den är till en början ett platt fall på näsan i en nästintill överdramatiserad dialog... Men det återhämtas längre fram - När det, så att säga, är mindre tugg och mer handling ;)

Filmen kommer naturligtvis aldrig att nå samma kultstatus som orginalet... och ursäkta min franska nu - men va fan är det för billigt prtrick att slänga in Keifer Sutherlands bror i en roll... Nä, fy för den lede!
Arrestera regisörens väska!
/R
None
NoneNoneNoneNone

Lost Boys - The Tribe

0 Läs mer >>
                               DVD Film: Den magiska leksaksaffären
Hello moviediggers!
Denna film andas Kalle och chokladfabriken uti bokstäverna... i orginaltiteln är dessutom ett W i samma typsnitt som Wonka...

Mr.Magorium är över 200 år och ska förbereda för sin avfärd från jordelivet. Han börjar därför att ställa i ordning för den han bestämt sig för, som ska ta över hans magiska leksaksaffär.

Intressant symbol i Natalie Portmans karaktär "Molly Mahoney", kopplat till träkuben som är (antagligen! ;)  ) gjord av mahogny

Bra familjefilm!!

NoneNoneNone
                            None

Den magiska leksaksaf...

2 Läs mer >>
                    DVD Film: Oh, vilket party

Peter Sellers spelar indiern Hrundi, som lyckas förstöra en hel Hollywoodproduktion... och som sedan av misstag blir inbjuden till en fest, som filmens producent håller i!

Smårolig och klassisk... repliken "Birdie nam-nam" är klassisk och var det som jag kom ihåg från min barndom... men i ärlighetens namn så har filmens humor och helhet gått långt över sitt bäst före datum!
None
NoneNoneNone
/R

oh, Vilket Party?

0 Läs mer >>
                        DVD Film: Dirty Harry

En massmördare som kallar sig Scorpio försöker utpressa staden San Fransisco på pengar för att sluta med sitt dödande. Harry Callahan är honom dock på spåren...

En intressant frågeställning som filmen för med sig är: Har mördare också rättigheter? Är deras rättigheter till advokat viktigare än att rädda någon som mördaren tagit som gisslan? Är proceduren vid arresterandet viktigare än att mördaren åker fast? - Filmens budskap säger att lagen är rutten på grund av sin formalitet... vilket gör att Harry väljer bort sitt yrke då det inte längre blir logiskt!

Det var första gången som jag såg den här filmen ordentligt, och det är intressant att se hur den har inspirerat andra filmer... Dirty Harry får springa från telefonkiosk till telefonkiosk, i mördarens ärende - precis som McClain(Bruce Willis) får göra i Die Hard 3. Harry lyckas även få ned en självmordsbenägen person från ett tak, på ett något tveksamt sätt, väldigt likt Mel Gibsons karaktär i Dödligt Vapen... m.m.

NoneNoneNoneNone
NoneNoneNone
Do you feel lucky - punk?
/R

Dirty Harry