0 Läs mer >>
                           DVD Film: Mr. Woodcock

John Farley drabbades som skolelev av sin strikta gympalärares övernitiska och näraintill militäriska disciplin.. som vuxen har han dock precis kommit över detta trauma - tror han! Det visar sig att hans mor börjat dejta den gamle gympaläraren - Något John inte är direkt entusiastisk över!

Viss charm finns väl i filmen... annars är det väl mest titeln på filmen som utlovar den typ av humor som vi är vana att se Seann William Scott i... Tyvärr verkar han ha tappat gnistan på sistone - och det hänger säkert ihop med att han inte är trovärdig i den typ av tonårskaraktärer han gjort tidigare!

None
NoneNone

Mr. Woodcock

0 Läs mer >>
                                   DVD Film: Van The Man

Efter 7 år på Coolidge College blir den legendariske Van Wilder utan sin pappas finansiering och måste därefter försöka få in egna pengar för att betala terminsavgiften!

Mycket alkohol, festande och som alltid, när det gäller amerikanska college rullar, en rackarns massa sex/anspelningar på sex!

Den här filmen innehåller grymt mycket med roliga repliker och skämt med motståndaren... som t.ex. Vans hämnd på grabbarna i studenthemmet D.I.K. vari han spetsat "munkar" med extra såsig fyllning... say no more!!!(en scen som f.ö. inte kan rekommenderas att ses i samband med att du äter!!!

En film som är otroligt på och samma anda som första American Pie filmen och Delta gänget!

NoneNoneNoneNone
None
/R
 

Van the Man

0 Läs mer >>
                      DVD Film: Cassandra's Dream

Bröderna Terry och Ian har ekonomiska problem... Terry har drabbats av speldjävulen och har lånehajar efter sig... Ian vill bort från England och London och starta ett nytt liv i Kalifornien. För att lösa bådas problem så tar de kontakt med sin morbror Howard, som är en lyckad kirurg med kliniker på många ställen i världen... Problemet är bara att Howard vill ha en gentjänt:Han vill att bröderna dödar en kollega från jobbet som hotat att vittna emot honom!

Bröderna har moraliska diskussioner om hurvida de kommer att klara av det eller inte!

Filmen är både en thriller och ett drama!

NoneNoneNone

/R

Cassandra´s dream

0 Läs mer >>
Van Wilders indiske assistent, Taj, får ett lärarassistent jobb på ett universitet i England! Han hamnar dock snett och blir förnedrad av ordföranden av den mest presitgefyllda elevorganisationen på campusområdet!

                             DVD Film: Van Wilder: The Rise of Taj
Filmen går ut på attt Taj ska ge igen, genom att vinna studenttävlingen som går emellan studenthemmen! Han påbörjar sin kamp i ett elevhem vari studenterna saknar självförtroende och ledning... vilket Taj ser till att skapa hos dom!

Filmen ger tydliga genklanger till filmer som Delta gänget, Porky's och Revenge of the Nerds (m.fl) och känns egentligen väldigt lite som en uppföljare till Van the Man. Det enda som är kvar från orginalfilmen är Taj, den engelske bulldogen och golfbilen! - Förvänta dig något nytt med andra ord... se det inte som en uppföljare!!! Filmen är heller inte lika välgjord som Van the Man... men är inte helt kass heller!

NoneNone
NoneNoneNone

Arrestera min väska
/R

Van the Man 2 - The R...

0 Läs mer >>
                    DVD Film: 21

Ja... då kommer en film som enbart är till för att promota ett ökat kortspelande på nätet,,, i likhet med kultrullen Rounders från 1998.... tänkte jag innan jag började titta på den här filmen.

Filmen överraskade mig dock, på ett positivt sätt! Den har nerv och en spänning som heter duga!

Ben läser på MIT i Boston och vill över allt annat börja läsa på Harvard... han har dock inte råd och hans extraknäck på en herrklädesaffär betalar inte speciellt bra! Ben är dock väldigt begåvad med matematik och logiskt tänkande... något som en av hans collegelärare märker... Läraren har, vid sidan av, satt ihop en grupp studenter som på helgerna åker till Las Vegas... och med logiskt tänkande och en matematisk modell, så slår dom systemet och tjänar multum! Problemet är bara om Ben kommer hålla sitt ord om att enbart jobba med det här tills han fått ihop de pengar han behöver... eller om han kommer att drabbas av "speldjävulen"... det finns även tydliga sprickor i studentgruppen, om vem som ska vara lärarens "favorit"!

Filmen ha lite av The Skulls och Rounders i sig!

NoneNoneNone
NoneNone

/R

21

0 Läs mer >>

Filmen om den förvirrade, klantige och egoistiske reportern Morgan Pålsson innehåller många anknytningar till dagens internationella händelser.. med omskrivna namn på reportrar, terrorister och terrositorganisationer m.m. (Den kända norska reportern, som rapporterade i Bagdad under den amerikanska invasion, får i filmen heta Åse istället för Åsne etc.)

                               DVD Film: Morgan Pålsson - världsreporter
Morgan ska egentligen placeras som korrespondent i Washington, men en ny chef placerar honom istället i ett litet kungadöme i Norra Afrika... En islamisk kupp, stödd av en utländsk terrororganisation, förändrar den lugna idyllen till en världsnyhet!

En film om vänskap och konkurrens med mycket charm... var skeptisk att Hipp Hipparna skulle kunna väva ihop en story kring denna karaktär... men det gick bra... Vad kommer härnäst... ja.. allt utom Tiffany funkar nog!

För att vara en svensk film så ökar betyget :)
NoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone

/R

Morgan Pålsson - Värl...

1 Läs mer >>
Miranda ska snart fylla 17 år och hennes pappa kommer hem från mentalsjukhus. I över två år har Miranda skött sig själv och tagit hand om deras hus... studierna har blivit lidande, och hon blev därför tvungen att sluta! Hon har klarat sig själv och fruktar den oordning som pappan kommer att föra med sig! Hon skäms över sin galne pappa!

                        DVD Film: King of California

Under sin tid på mentalsjukhuset har Charlie studerat den spanske missionären Torres dagbok... han vet precis hur han ska kunna få tag i de begravda dublonerna.

Denna charmiga film har en del pippikänsla över sig (Lindgren då... inte fåglarna!)

Rekommenderas starkt!
NoneNoneNoneNone
NoneNoneNoneNoneNone
/R

King of California

0 Läs mer >>

Luc Besons(manusförfattare) film Taxi är en fartfylld actionkomedi, med mycket pang-pang och pangbrudar :)
Den franska orginalfilmen är naturligtvis en lite mer av en lågbudgetrulle... Den har charm och spelar starkt på rivaliteten mellan tyskar och fransmän - Vilket då främst blir tydligt i kampen mellan Peugot och Mercedes på vägarna!
Det finns en nakenhet och ett nyskapande... en nyans av motfullhet i Taxi (orginal). I den amerikanska versionen av Taxi så har taxichaffören bytts ut, från kille till tjej... Med saturday night lives Jimmy Fallon och Queen Latifa, så försöker man skruva upp humorn - antagligen för att göra filmen mer mottaglig för den amerikanska publiken! Rivaliteten mellan tyskar och franskar byts även denut... och det som ersätter är översexiga tjejer som ingen misstänker!

Den amerikanska filmen har naturligtvis språket till sin fördel... men å andra sidan känns den inte lika äkta!
Den franska är mer action medan den amerikanska är mer komedi!

DVD Film: Taxi                       DVD Film: Taxi (2004)

NoneNoneNone                                NoneNone
NoneNone                                  NoneNoneNone

/R

Taxi vs Taxi

0 Läs mer >>
Aldrig har jokern varit så galen som i denna nya version,  filmen The Dark Knight. Heath Ledger må ha gjort mycket trams tidigare... men det är vatten under broar! Hans bortgång är tragisk, men kommer göra honom till vår tids James Dean! Rollprestationen är helt klart värd en Oscar!

NoneNoneNoneNoneNone
´Nuff said!
/R

Dark Knight (Batman)

0 Läs mer >>
Puppet Masters är en thriller/skräck scifi film från mitten av 90-talet. Filmens handling tar sitt ursprung i att tre grabbar ser ett ljusfenomen i närheten av gården som en av dem bor på...pojkarna beger sig iväg för att ta reda på vad det är... Ett UFO har landat och varelserna som kommit hit från rymden är någon form av parasiter som besätter männískor genom att "koppla" sig in i den mänskliga värdens hjärna(genom en svans!).

Filmen har tydliga intertextuella kopplingar till "Världarnas krig" och filmer med utomjordiska invasioner... till skillnad från de flesta så sker inte invasionen genom militärt övertag och utplåning, utan mer ett "tyst" övertagande... mer psykologiskt så att säga!

3 kakor!

/R

The Puppet Masters

0 Läs mer >>
Efter gårdagens flunk med "Meet the Spartans" kan man ifrågasätta varför jag utsätter mig för risken för ytterligare en dålig film... Den här filmen är ju nämligen av samma sort... - Jag kände mig väl modig och laddad med tillräckligt med tålamod, antar jag!

Superhero movie innehåller främst en koppling till Spindelmannen... med vissa små nedslag mot t.ex. X-Men, Fantatiska fyran, Batman och Stålmannen. Till skillnad från andra parodiseringar(som gårdagens bottennapp, exempelvis!)så ändrar den här filmen på centrala fundament i handlingen... det är inte fråga om en Spindelmannen som gör bort sig och exakt samma skurk... som tramsar runt.... I den här filmen är Spindelmannen utbytt mot Dragonfly... och den har några egna ben att stå på... 

Roliga inslag med Stephen Hawkins.... Men frågan jag ställer mig så här i efterhand är:Vad är det med amerikaner och prutt"humor" egentligen? Varför denna analfixering.... jag får fråga min kollega i psykologi, på tisdag!


                      DVD Film: Superhero Movie

Inte mycket att betygsätta egentligen... men definitivt en söndagsrulle!!!

/R

Superhero movie

0 Läs mer >>
Hej och hallå!

Har huserat ganska rejält neråt Sörmland i sommar och varit utan internet, facebook och min kära blogg! (har haft abstinens! *he he*) Har dock inte slutat se på film... men kvaliten på mitt bloggande har gått ner lite, som ni säkert märkt...  De flesta inlägg har inte hunnits kontrolläsas ännu... plus att det är en massa inlägg som inte är publicerade än - vilket gör att det kommer att rassla till ganska rejält inom kort!

Kan f.ö. meddela att jag nyss fått veta att en av mina elever från förra terminen ska börja läsa filmprogrammet i Örebro :) .... Så man känner sig en smula stolt !

/R

Sommartrams m.m.