0 Läs mer >>
                                              DVD Film: Blade
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. - Bra och enkel! Estetisk och inte överdrivet mycket effekter, som det är lätt att gömma sig bakom i denna genre!
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm - Lite ultraaction utan komplicerade invecklingar!
Bedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - I kontrast till den senaste tidens filmer i genren, så vore det befriande med ytterligare uppföljare i

//R

Blade

0 Läs mer >>
                                      DVD Film: Planet 51
Chuck landar på en planet som ska vara obebodd. Det visar sig dock vara fullt av gröna, antennförsedda, varelser som bor på planeten. Invånarna på "planet 51" (intertext till area 51!) har tagit emot sonder från mänskligheten och när en "månlandare" går ned på planeten så börjar armen att jaga något som de tror är et hot!

Rolig och humoristisk film.... E.T. intertext på skämt; Tillbaka till framtiden (första filmen); Race to Witchmoutain (där Dwayne Johnsson är med, som gör röst till en av huvudkaraktärerna!) m.m.
Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm - Mycket humoristisk och lätt att greppa i början av handlingen (mycket slappstick), som övergår i en djupare handling om vänskap och förtroende!

Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk - Bra animering.

Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Vänder på perspektivet med utomjordingar som invaderar jorden.

//R

Planet 51

0 Läs mer >>
                                              DVD Film: Apan

Krister vaknar upp efter en tragedi... disorienterad och med blod på kroppen. Något har hänt... under det kommande dygnet så går Krister igenom olika psykologiska faser som förnekelse; skuld och självmordsbenägenhet.

En väldigt bra filmand rulle, där det är väldigt befriande att se Olle Sarri i en så "vuxen roll" för en gångs skull. Huvudkaraktärens perspektiv följs konstant, där hans olika psykologiska reaktioner är i fokus... Många framåtrörelser där huvudfrågan om vad som verkligen har hänt och om "Krister" är offer eller förrövare ständigt gäckar publiken!Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. av 5
Filmen fungerar väl och har ett gott foto. Psykologi och ett lugnt tempo... snygga vinklar och ett gott kameraarbete. Förvirrad story, på ett bra sätt!
Poäng efter nivå av söndagsfilm av 5
Mycket tänka gör att det blir svårt att ta till sig filmen om du inte är allert!
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk av 5
Snygga klipp... Skakig bild på rätt ställen!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet av 5
Vad är det som hänt? Vad har Krister gjort eller hamnat i? Varför beter han sig som han gör? Varför hinner samhället i kapp med honom så sent!?
//R

Apan

0 Läs mer >>
                                      DVD Film: Daybreakers

I en framitda värld där vampyrer har herravälde över världen och de sista människorna har fångats in och de som är upplåtna för blodextrahering börjar att sina, så börjar vampyrerna att bli "kannibaler" (äta av sig själva!) och utvecklas/degenereras till något än mer hemskt. Försök att skapa syntetiskt ersättningsblod misslyckas!

Habil kvällsunderhållning med många favorit skådisar: Ethan Hawke; Sam Neill; William Defoe!
Hoppas att det kommer uppföljare på det här ... mycket bättre vampyrfilm än det där twillight tramset ;)

Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet

//R

Daybreakers

0 Läs mer >>
                                     DVD Film: Funny People
Mellan målning och familjeutflykter håller jag på att smälta bort i sommarvärmen... inte så mycket lust och ork att se film däremellan. Några kort avsnitt av serien Angel har jag dock klämt in (ska börja se femte säsongen snart... och har då sett hela serien 2 gånger! Angel är mycket bättre än Buffy!)

Han klämma in denna dramakomedi igår kväll! Temat/premissen skulle jag beskriva med orden "manlig vänskap".

Adam Sandler spelar mer eller mindre sig själv, men karaktären heter George Simmons... han får reda på att han har cancer och ska dö inom kort... Livskrisen slår honom hårt och hans ståuppande tar mörka sidosteg. Han börjar fundera över relationer som aldrig lyfte och var hans familj är... vem är verkligen hans vänner!

Han anställer en ung stå-upp komiker att för att hjälpa honom med skämt... en person som blir han enda egentliga vän!

Roliga skämt, lugnt och habilt tempo och bitvis en rejält allvarlig film! Om du och din respektive inte kan komma överens om vilken film ni ska se och den ene vill se komedi och den andre drama - då är det här en kompromiss som båda kan gilla!Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm
Bedömning efter filmestetiskthantverk
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhetBedömning av filmens budskap och tänkvärdhet


//R

Funny People

1 Läs mer >>
                                           DVD Film: The Twilight Saga - Eclipse
Ett rejält fall framåt från den segkola som var New Moon. Två orsaker till detta: De historiska tillbaka blickarna som gav ett bättre sammanhang för filmen, och sen ett högre tempo och ett bättre klimax med den avgörande fighten i slutet av filmen... Fortfarande är det ganska mycket tonårsserie a´la "Days of our life" (obs: Något jag lägger en negativ värdering kring!!!!) men det börjar ta sig lite!

Observera att jag inte kategoriserar den här filmen till vampyr, då jag inte anser att det är det som det är fråga om!
De olika krafterna som vampyrerna har jag inget emot - det kan sättas i kontexten av serien Kindred, vilket jag rekommenderar starkt. Att vampyrer kan vara goda eller åtminstone kämpa mot ondare ting/väsen är heller inget nytt.

Det jag vänder mig mot är att dessa vampyrer till synes tappat de svagheter som vampyrkaraktären alltid haft - dvs dagsljuset! Dom till och med skiner som diamanter i solskenet.... Detta förtar hela karaktärens själ(om ni ursäktar mitt ordvitsande). Som om ond eller god är vampyren fortfarande en nattvarelse! Vilket dom inte är i den här berättelsen! - Med andra ord så må dom kalla sig vampyrer... men jag anser att dom inte är det!


 

Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning.
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm

Twillight - Eclipse

0 Läs mer >>
                                   DVD Film: Alice i Underlandet
Alice i Underlandet handlar om den lilla flickan Alice som faller ned i ett kaninhål och möter på en massa konstiga figurer. Tim Burtons tolkning av handlingen flyter fram Alice till 19 års åldern och hon faller ned i kaninhålet när hon flyr undan från en friare.

Burton har gjort många bra rullar som jag gillar... här får han dock en plump i protokollet. Visserligen är det schyssta effekter och Johnny Depp gör ju inte bort sig... Börjar dock bli lite trött på att Helena Bonham Carter alltid ska vara med (lite Colin Nutley-Helena Bergström över det hela!) Burton gömmer sig bakom effekterna och vågar inte helt ta steget och utveckla karaktärerna.

Förväntade mig mycket mer!!!

Poäng efter allmän bedömning.Poäng efter allmän bedömning. - Jag tycker inte att filmen tillför något till orginalstoryn! Knappt godkänt!
Poäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilmPoäng efter nivå av söndagsfilm - Lätt story, lätt att sätta sig in i och komma igång!
Bedömning efter filmestetiskthantverkBedömning efter filmestetiskthantverk - Snygga färger och effekter... men det känner sig som om Burton gömmer sig bakom detta!
Bedömning av filmens budskap och tänkvärdhet - Nja... Grundstoryn har massa psykologiska aspekter att gotta ned sig i, här tappar vi det något!

//R

Alice i Underlandet