0 Läs mer >>
                             DVD Film: Spider-Man

Spider-man eller Spindelmannen, som han alltid kommer vara kallad av mig, har kanske inte alltid varit min favorit bland marvelhjältarna! I alla fall inte som den maskerade superhjäten han är. På många sätt är han dock hjärtat och symbolen för vad marvelhjältarnas porträtterande går ut på... det är vanliga människor som får superkrafter eller förmågor... men de har fortfarande vanliga problem!

Spider-Man är naturligtvis cool då han står upp för de svaga, bekämpar de onda och gör det akompanjerat till skämt på skämt... han nedgör sina motståndare fysiskt och förödmjukar dem samtidigt! - Men det är inte därför jag fastnade för denne karaktär, som 11 åring... det låg snarare i de fakto att han som "privat" person/"hemliga identitet", Peter Parker, hade problem med att bli accepterad av sin omgivning!

Filmen Spider-man är naturligtvis välgjord... några små fighting scener har dock lerdocke/animations känsla, som påminner om Sam Raimis Army of Darkness i kvalitet - och även om det är en grym film, så kanske inte det passar just här i denna film!!!!

Sen tycker jag personligen, som inbiten marvelfantast, att det skulle varit mer intressant med andra skurkar än Green goblin... Mysterio, Shocker, Kinpin eller Arcade kanske... men vem vet vad framtiden bringar!? Mitt favorit avsnitt från serierna är "En blind leder en blind", då Spinnarn får hjälp av Dardevil, efter att ha förlorat synen(tillfälligt) och blir tvungen att lära sig hantera sina andra sinnen bättre!!

NoneNoneNone
            None

Sov gott!
/R

Spider-man

0 Läs mer >>
                                DVD Film: Southland Tales

Jag hajar ingenting... Kolla in följande skådespelarlista:
 • Sarah Michelle Gellar
 • Seann William Scott
 • Jon Lovitz
 • The Rock
 • Bai Ling
 • Nora Dunn
 • Mandy Moore
 • John Larroquette
 • Justin Timberlake
 • Amy Poehler
 • Trots denna långa lista av skådisar och annat folk(som egentligen borde ha bättre vett), så suger den här rullen fett! (ursäkta min franska!)

  Filmen utspelar sig i en alternativt 2008, vari USA blev attackerat med kärnvapen 2005 vilket ledde till att tredje världskriget drog igång. I filmens nutida 2008 så är USA inte längre "land of the free"... restriktioner för rörlighet mellan delstater och ett statligt kontrollerat internet är bara några saker som ändrats!

  USA krigar alltså mot andra länder, men samtidigt så finns det slitningar inom landet. Där en nymarxistisk fraktion bekämpar USA inifrån, för en ökad frihet!

  Bakgrundstoryn är helt ok, rollistan känns på förhand bra... men det här är citron... och det enda jag kan råda er... om ni trots allt vill se den här filmen.... betänk att filmen heter "Tales" dvs plural!
  NoneNone

  /R

  Southland Tales

  0 Läs mer >>
                           DVD Film: Kalle och chokladfabriken

  Willy Wonka är världens största chokladtillverkare och bjuder in 5 av världens barn att besöka hans väldiga fabrik... Haken är bara att det gäller att hitta inbjudan, som är gömda i fem av alla miljoner chokladkakor som säljs i världen(måste vara världens bästa marknadsföringsknep!)

  4 bortskämda ungar + Kalle Spann får komma in i fabriken och träffar på den ena konstiga godisproduktionen efter den andra!

  Klassisk historia av Roald Dahl... men visst saknar man Ernst-Hugo Järdegårds berättarröst! (Jag gör det i alla fall!)
  Johnny Depp är ok i rollen som Willy Wonka... men den stora behållningen är nog ändå Deep Roy som multiplicerats till Oompa-Loompier!

  NoneNoneNoneNone
                                       None

  Kalle och Chokladfabr...

  1 Läs mer >>
                       DVD Film: På smällen
  Allison går ut och firar med sin syster, då hon blivit befodrad på tv-kanalen som hon jobbar på! Hon träffar Ben... som verkar vara en chramig, trevlig och snäll grabb! Båda blir kraftigt berusade och hamnar i slutet av kvällen hemma hos Allison! Allison blir på smällen och det blir en ordentlig förändring i deras liv... Allison är orolig för sin karriär och framförallt för att Ben inte är en man som tar livet seriöst - Arbetslös och ganska ofta hög!

  Charmig film, som jag som pappa kan leva mig in i... den kan nog tilltala många, utöver föräldragruppen, utifrån att den spelar på fördomar och generealiserad bild av hur en ansvartagande blivande förälder bör vara!

  NoneNoneNone
  NoneNoneNoneNone

  /R

  Knocked Up

  1 Läs mer >>


                                        DVD Film: Balls of Fury
  Under sin uppväxt var Randy Daytona pingisvärldens mest lovande spelare... redan som tolvåring spelade han mot den vuxna världseliten. Hans far, som stöttade honom och gjorde detta möjligt för honom, hade dock problem med spelande - vilket ledde till att han mördades, då han inte kunde betala för de pengar han lånat, av den kinesiska triad "ligan".

  Som vuxen får vi sedan träffa den något nedbrutne Randy... han gör krogshower, som knappast är uppskattad av publiken, vari han trixar med boll och racket! Han blir kontaktad av FBI, som vill att han ska infiltrera en Pingisturnering som Triaden anornat... Bakom turneringen finns även mannen som bär ansvaret för pappans bortgång!

  Många intertextuella gliringar till MartialArt filmer etc., så som Kung-Fu legenden; The Quest; Bruce Lee´s film Game of Death.
                          DVD Film: Game of Death
  Även en smula av Kingpin i det hela!!!
  En del roliga punchlines och krystade punchlines... och i det stora hela lite för mycket!!
  En etta... och om du måste se den - så se den inte när..... ääää se den helt enkelt inte!

  None
  NoneNone
  /R

  Balls of Fury

  0 Läs mer >>
                         DVD Film: National Treasure 2: Hemligheternas bok

  Benjamin Gates farfars far hävdas ha varit inblandad i konspirationen som ledde till Abraham Lincolns död. Ban ger sig i kast med att försöka rentvå sin farfars far och måste lösa det chiffer som denne försökte lösa!

  Många pussel och ledtrådar inbäddade kring amerikanska ikoner och nationalklenoder, som 2000-talets version av Indiana Jones löser!

  Kanske är filmen lite "same, same - but same" i förhållande till första filmen... men lite utveckling sker väl ändå, det finns tydliga kopplingar och fortsättningar från första film och samtidigt så kan ändå filmen stå för sig själv. Den skulle lika gärna ha kunnit vara ettan istället(inte ur alla aspekter naturligtvis!) - vilket gör att jag tycker att det är bland de bättre uppföljarfilmer som jag sett!!!!

  NoneNoneNoneNone
                                   None

  /R

  National Treasure 2

  1 Läs mer >>
                                     DVD Film: Stardust
  Filmen Stardust handlar om pojken Tristans vuxenblivande och transformation från pojke till man.

  Filmen är en berättelse om ett äventyr i en främmande dimension,  som ligger precis vägg i vägg(eller snarare på andra sidan stenmuren) med vår verklighet, där magi råder och kungar, prinsar och prinsessor är som hämtade från sagornas värld!

  Berättelsen kan kopplas intertextuellt till Harry Potter - då handlingen centreras kring en pojke som härstammar från den magiska, andra, världen men som samtidigt inte känner till den!

  Handlingen faller i den klassiska sagornas mönster, med en pojke som beger sig ut i världen och utvecklas... han räddar en flicka/prinsessa ifrån en häxa(alt. en drake, i den generealiserade sagan!)  och vinner halva kungariket.

  En bra film för dig som gillar fantasy och romantiska äventyrsfilmer!
  Spännande roll av Robert DeNiro, som piratkapten ;)

  /R
  NoneNoneNoneNone
                                             None

  Stardust

  0 Läs mer >>
                             DVD Film: No Country for Old Men

  En film seg som kola... Llewelyn Moss, spelad av Josh Brolin, hittar resterna av en knarkuppgörelse när han är ute och jagar... Platsen är fylld med döda hundar och människor! I närheten hittar Moss en väska med två miljoner dollar. När han tagit pengarna så får han en lönnmördare efter sig.

  Filmen har mycket spänning och en härlig nerv till en början - sen tappar den precis allt i den sista 25-30 minutrarna!
  Det värsta är att filmen har ju allt... den har en orginell skurk, som dödar på ett orginellt sett! Den har en huvukaraktär (om han nu är det) som egentligen inte är helgod.... men som är godare en skurken... Det finns en katt och råtta lek som låter råttan jaga ibland! Och sen sabbar man det... fan vad arg jag blir! Betyget blir en etta, med sur eftersmak... och jag kommer att gå in på det närmare, efter betygssymbolen..... men där är det spoilervarning!


  NoneNone


  Okej om du inte sett filmen och fortsätter att läsa detta så får du skylla dig själv!!

  Filmen tappar tråden i slutet, då Josh Brolins karaktär framställts som huvudkaraktär ända fram till att man oförklarligt får se honom död på ett hotellrum! Naturligtvis finns det hintar om vad som hänt, och naturligtvis vet vi vem som gjort det utifrån utblåst cylinderlås på dörren... Men härifrån tappar alltså filmen den inriktning den haft: Dvs att det handlat om en man som kommit över en knarkkartells pengar... och försöker att smita undan från deras hitman!

  Det visar sig dock att filmens viktiga budskap handlar om något helt annat... att det är en polis som ska pensionera sig, då han inte känner igen brottsligheten och tycker att han inte kan bidra mer! -Vilket är totalt oplanterat!

  Utöver detta så innehåller den sämsta nivå av  Deus ex machina som jag någonsin skådat... bara för att slänga in en passus om att brott inte lönar sig, så låter regissörerna skurken bli påkörd av en bil! SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Please rewind!!!!!

  /R

  No Country for old me...

  0 Läs mer >>
                                      DVD Film: Big Trouble in Little China

  Den något egocentriske lastbilschaffören Jack Burton hjälper sin vän Wang Chi att befria sin fästmö från den onde Lo Pan!

  Den här filmen är en riktig nostalgi tripp för mig, tillsammans med filmer som Fira med Ferris; Lucas och Goonies  så definierar den här filmen äventyrskomedin för mig!

  Filmen innehåller Kurt Russell, som återigen spelar huvudrollen i en John Carpenter film! Om det är tilltänkt eller om det bara är Russell själv som skiner igenom sin rolprestation... det låter jag vara osagt.... men nog är karaktären bara en ögonlapp ifrån att reprisera en viss Snake Plisken!

  Mycket magi... mycket med charm.. och en ung och sexig Kim Cattrall!!!!

  NoneNoneNoneNoneNone
                                                            None

  Arrestera min väska!
  /R

  Big Trouble in Little...

  0 Läs mer >>
                                        DVD Film: Den enfaldige mördaren

  En något udda och annorlunda film, med en ung Stellan Skarsgård.

  Stellan spelar den harmynte killen Sven, som i allmänhetens ögon ses som en idiot. Hans mor dör och han placeras hemma hos Fabrikören, som utnyttjar honom. Sven flyr därifrån och hem till Anna, en snäll flicka han träffat tidigare, och hennes familj... där får han husrum och ett betalt jobb! Fabrikören vill dock ha tillbaka Sven, då han jobbat gratis och varit någon han kunnat driva med... Fabrikören börjar därför ställa till det ekonomiskt och göra det allmänt svårt för familjen som tagit hand om Sven!

  NoneNoneNone

  /R

  Den Enfaldige mördare...

  0 Läs mer >>
                                                DVD Film: Poseidon

  Mitt ute på öppet hav möter lyxkryssaren Poseidon sitt öde... En gigantisk "Rogue wave" (som fartygets kapten kallar det!!! [SIC!]) slår omkull fartyget, och det hamnar med buken uppåt - som en död fisk!

  Många människor dör i det fall som skapas när upp blir ned, medans andra  dör av eld, vatten elektrisitet eller nedtrampning av panikslagna medpassagerare!

  En liten grupp bestämmer sig för att inte följa kaptenens order om att stanna kvar och invänta räddning - så dom beger sig uppåt, mot båtens skrov!

  Spänning på topp och Kurt Russell i en höjdarroll m.m.

  NoneNoneNoneNone
  NoneNone

  Ärtor ut!
  /R

  Poseidon

  0 Läs mer >>
  Klantskallarna Daniel och Emillien är tillbaka och båda två är på g att bli pappor. Emma Sjöberg repriserar sin roll som Petra... Funderar dock på om det var innan hon blev mamma själv, då hennes rollprestation vid födslovärkar m.m. är allt annat än trovärdig.

                                              DVD Film: Taxi 3

  Lite James Bond känsla i början, med ett kort inhopp av Sylvester Stallone, speciellt med tanke på Emilliens dröm om tomtar/förtexten till filmen!

  Ska se fyran snart... även om jag tycker att filmserien har nötts ut och blivit uttjatad i kanterna!
  nja... det här duger inte riktigt... och det enda positiva är att jag går in som en skeptiker i tittandet på fyran... Kan bara bli bättre *ta i trä*!
  None
  NoneNone

  /R

  Taxi 3